Sziasztok!
Úgy látom én leszek a kiváló ellenpélda az itt olvasható sok "hitetlenkedővel" szemben. Én az a fajta Ubuntu user vagyok, akinek kimondottan tetszik, ha egy hiányosságot/bugot/akármit meg kell csinálnia, és nem csak 2 klikk alatt várom a csodát... (10.04 x86_64-et az Alpha3 óta frissítgetem rendszeresen.) Szóval akkor lássuk:
Flash: Friss telepítéskor nekem anno valami noname Flash player-t rakott fel, de ezt egy mozdulattal lecseréltem a "gyári" Flash-re. De az sem volt tuti, mert akadozott. Aztán Felraktam a 10.1-et. Na ez már tényleg valami. 1080p-s HD videót néztem vele a youtube-on fullscreen-ben, mialatt a CPU terheltségem elenyésző maradt. De be kellett még állítani a Compiz beállításoknál (ccsm) a Vertikális VBlank szinkront (Általános beállítások -> Kijelző beállítások). És így tökéletes. Majdnem. Azért látszik, hogy még beta Flash-ről van szó, de minőségben messze sokkal jobb, mint amit eddig a Flash-től látni lehetett Ubuntu-n.
NVIDIA HD ready: Tessék valahogy így HD filmet nézni:
mplayer -cache 8192 -fs -vc ffh264vdpau -vo vdpau -sid 2 -alang hun ./*.mkv
Nem kell megijedni a konzoltól, nem ráz. :) Egyébként a VLC Player is MPlayer-t használ belül, így -elvileg- ez abban is beállítható.
Bal oldali ablakvezérlő gombok: Egy mozdulattal vissza lehet rakni őket jobb oldalra:
gconftool-2 --set /apps/metacity/general/button_layout --type string "menu:minimize,maximize,close"
Szóval kedves elégedetlenkedők: Ne féljetek a dolgok "buherálásától". Ha már Alpha/Beta verziókat szidtok, akkor tessék venni a fáradtságot megoldani a problémátokat. Vagy ne mondjatok véleményt, amíg ki nem jön a végleges verzió (ami asszem ráadásul LTS lesz).