Meg szeretném kérdezni hogy a klón Green OS használom, az Ubuntu frissítések épülnek be ilyenkor a klón disztribucióba? Itt nagyon reklámozva van ez a klón, de lehet is használni egy magyar felhasználónak? Nálam a magyar billentyűzet helyett az angolt támogatta. Nekem tetszett. Klón honosítás nincs. :( Vagy ez csak kúriózum? De operációs rendszert azért használunk, hogy a felhasználó és a gép közötti kapcsolatot tartsa fenn. Ezt a Vista már nem, de az Ubuntu inkább szem előtt tartja. :)
Green Os
klón? :) ez egy tisztán ubuntu alapú disztribúció, így a rendszer lényegi része az ubuntuval együtt frissül. ami attól független az a desktop egy része. de még abban sem az egész, lévén többnyire gnome alkalmazásokat futtat a rendszer, így azok is az ubuntu csomagok frissülését követik. hogy nincs magyarítás rá? esélyes lehet, lévén ez amerikai piacra készült elsősorban és még nem igazán kiforrott. ha a hazai ubuntu közösség úgy látja jónak, bizonyára készül majd magyarítás. a reklámozottság oka pedig az az ügyes húzás amivel a vasat gyártó everex és az eladást bonyolító wal mart bedobta a köztudatba. nameg az erős "webkettes" irányvonal a mozilla prismre alapozva. a fejlesztői közt tudhatjuk azt a quinn stormot, aki anno a compizból kilépett majd azzal újraegyesült beryl agya. emiatt is érdekes disztribúció. ahogy őt "ismerhetjük", még fog pár meglepetéssel szolgálni.
Én sem találtam benne egy tetves magyar ékezetet sem. Mi a neve a benne lévő alkalmazás docknak vagy hogy hívják? - az a sáv ott alul.
Ez egy nagyon fiatal disztró, különleges koncepcióval (mindenre online alkalmazást kínál), aminek az az egyik érdekessége, hogy az Egyesült Államok egyik legnagyobb kereskedelmi hálózatában kapható olcsó számítógépekre ezt a rendszert telepítik. Vagyis igen, ez egy kuriózum, amit azért mutattunk be, mert érdekesnek találtuk. Hogy napi szinten mennyire használható, az már más kérdés. Ezt a rendszert igazából arra találták ki, hogy az USA-ban megveszi az ember, bedugja a konnektorba és az UTP aljzatba, ráköti egy monitorra vagy TV-re (amerikában már teljesen általános a VGA csatlakozós televízió), és használja, mint egy videómagnót. Ez persze nem azt jelenti, hogy a hazai felhasználók igényeinek is megfelel (valószínűleg nem). Azért javasoltam a hírben, hogy próbálja ki, akinek van egy kis szabadideje, mert ez egy igazi különlegesség: Már egy ideje lehet olyan híreket hallani, hogy a jövőben az operációs rendszerek csak egy alapot szolgáltatnak majd, és az emberek online alkalmazásokat fognak használni (mint a Google Docs) - nos, a gOS már teljesen erre a koncepcióra épül.
Érdekes cucc, és ha mindenhol a google dolgait használnám, valószínüleg nagyon jól jönne. Amit még bele lehetne építeni, az az Ajax alkalmazások kiszedése a rendszerbe, mintha rendes programként futna - habár ez még nagyon alfa stádium körül van. Gyengébb gépekre, netcafekba valszeg igen jó szolgálatot tenne, de ez nem egy #1 rendszer (legalábbis akit picit is érdekel az informatika és nem csak a lógás a neten, annak nem). A magyar verzió pedig ebből egyenlőre álom maradhat, launchpad-en megnéztem, még nem fordítható, de ha valaki elkészíti a fordítását, mert szabadidőtúltengésben szenved, akkor közzé tehetné. @petipetya: igen, az also sáv a docker, de hogy E17ben mi a pontos neve...?
berciXcoreLevettem a Winfost de felraktam a G OS a billentyuzet most is angol. Szigoruan. Eros gepem van de MS Vista ezt is huzta kifagyasig. 37 Gbyte tarhely meg borzaszto. Ez tetszik. Szamologep van is meg nem is...
Én az Ubuntuval a gOS-en át ismerkedtem meg először, de az Enlightenment nem tetszett anyira ezért váltottam az Ubuntura. Most láttam hogy van 2 új változata a gOS-nek, az egyik a ,,gOS Rocket 2.0 G,, (azaz Gnome-t használ) a másik a ,,gOS Space,, ez egy elég csilli villi agyonkoppintott, de egyszerű felhasználók számára csábító effekt halmazból álló OP rendszer. Ugye mint tudjuk a gOS egy WEB 2 érzékeny op rendszer, főleg Gugli alkalmazásokat használ. Most MySpace alkalmazások is kerültek bele, ezen kívűl Compiz, AWN és még sok érdekesség. Ma volt időm hogy körbenézelődjek a neten és gondoltam a Hardy megjelenése alkalmából bedob valamit a gOS is. Elkezdtem letölteni az újdonságokat úgyhogy még tapasztalatom nincs, amint tudom tesztelni őket, írok róla, de várom mások véleményét is. Remélem holnapra már fel tudom tölteni a tárhelyemre és akkor a http://gos-hu.extra.hu oldalról is töltögethetitek :) Képek a rendszerről: http://www.flickr.com/photos/25318428@N06/sets/72157604375139803/show/ Hivatalos oldal: http://www.thinkgos.com/os-products
Csalódást okozott a gOS Space, ez nem egy másik op rendszer csak egy desktop Ubuntura... 3 egyedi dolog van benne, a start menüben a zöld G betű, bootolásnál a gOS kapszula, és a menüben az About gOS. Amúgy tetszett, de azért nem telepítettem, csak átalakítottam az Ubuntumat (kb 2,5 óra alatt) és kész lett a Palee OS Space, csak a névjegyem nem került még bele :D http://fuloppal.extra.hu/images/mydesktop/paleespace.jpg ez pedig a gOS Space: http://linux.softpedia.com/screenshots/gOS-Space_1.jpg
asztalon jobb klikk, indítóikon létrehozása. Majd ezeket az indítóikonokat beraktam egy mappába. AWN managerben az Applets alatt hozzáadsz egy Stacks apletts-et és a beállítosoknál beállítod Stack Layout alatt a Layout-ot Curved gui-ra így kapsz egy felfelé ívelő menüt, majd a Backend alatt van egy Select folder backend for this stack: Megnyitásra katt, és így a felfelé ívelő menü a mappa tartalmát hányja az asztalra :)