Nagyon sajnálom, hogy nem találtam meg előbb ezt a bejegyzést... :-(
Az elmúlt néhány napban rászántam magam, hogy rendbe tegyem az mp3 gyűjteményem "egy részét". Első kör: 10000 szám.
Nem igazán hallgattam eddig számítógépen zenét de a rendbetétel végeztével gondoltam kipróbálok egy-két lejátszót...
Rhythmbox
Banshee
DeadBeef
stb.
Mindegyikből a legújabbat telepítettem amit csak találtam (ppa tároló).
Végül is mindegyik tette a dolgát /szólt a zene :-)/ de szemügyre vettem az egyéb szolgáltatásokat is. Webes infók, Youtube videól, Lyrics, kezelhetőség, sebesség, proci terhelés, memória fogyasztás, stb.
Igazából mindegyik lejátszóban tetszett valami ami a másikakban nem volt meg.
Banshee időnként nagyon húzta a procit és az albumok/számok tallózása kicsit lassú volt. De tetszett benne az, hogy albumborítókat is megjelenít a tallózáshoz.
Rhythmboxhoz leszedtem néhány jópofa plugin-t és egész kellemes lett.
Még egyszer rákerestem e Neten milyen lejátszók vannak és így bukkantam rá a Guayadeque -re. A képernyőképek jó benyomást keltettek ezért goldoltam megnézem mit írnak/írtok erről a lejátszóról a hazai fórumon. Elolvastam a hozzászólásokat és feldobtam ppa tárolóból.
Hááát ez a lejátszó egszerűen tökéletes. Olyan gyorsan felépítette az adatbázist, hogy csak pislogtam. Először csak lestem, hogy hol vannak a számaim mire rájöttem, hogy szét kell húzni a megfelelő sorokat/oszlopokat és minden ok. Ha minden megjelenítéssel kapcsolatos dolog be lett állítva egyszerűen elmenthető az aktu kinézet. Nagyon jó a gyűjtemény frissítése illetve újrakeresése is.
Mivel nagyon sok megjelenítési mód /sorrend között lehet választani rögtön észre is vettem néhány mp3 hibás "Tag" bejegyzését amit EasyTAG -al kijavítottam. Utána a programban frissítette a gyűjtemény információkat és azonnal a helyére került minden.
Jelenleg a 0.2.8-as verzió a legújabb, próbáljátok ki, embertelen jó!