Új laptopomra: acer aspire 5738 feltettem az Ubuntu 10.04-et. Tapasztalatok:
gksu gedit /etc/default/grub
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash”
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“i8042.nomux quiet splash acpi_osi='Linux'"
sudo update-grub
sudo reboot
Tapipad :D Hát ez nagyon jó :):) Mint a mobil reklámba ahol már a "tapizós mobillal nyomulnak" Fényerősség nekem sem megy, de pl a "tapipadot" miért kéne deaktiválni?
adams-1986Ha usb-és egeret használsz, akkor egy hosszabb szövegszerkesztés alkalmával igen hasznos funkció. Nekem a nyamvadt csuklóm állandóan elvitte a kurzort... :D
Engem is idegesít hogy írás közben elugrik a kurzor mondjuk a mondat közepére és oda kezdek el írni. Minden notihoz be lehet állítani ilyen tapipad tiltást arra az időre amíg gépelsz?
fradi81Elvileg kell, hogy legyen egy ilyen funkció gombod, vagy fn + xy billentyű kombináció. Nekem ilyen funkció gombom van.
feree811Acernél elvileg fn+f7.
feree811NAlam meg semmi nincs viewsonic vnb101 ( tevedek, tekard le a tapipadot [vekony]hoszigetelovel)
Köszi az infokat. Nekem is ilyen gépen van, de még csak később megy fel a 10.04. De ahogy látom ez a 9.10-re is megoldás.
laptopnal az eger beallitasoknal erdemes korbenezni automata kikapcsolas gepeles kozben csekbox kornyeken....
hanzoMost nézem ténylegvan ilyen beállítás, xubuntuban még nem volt, csak épp nem működik 100%-osan.
hanzoMűködik is, csak az a pár pillanatnyi szünet is elegendő hogy elkóboroljon az egérke :-(
hanzoaz ubi [klaszikus]egerkent erzekeli, de valami terminalos biosinfo mutato kodszerint PS/2 porton csatlakozo tapipadom van