Legelöször 3 hónapja tettem fel a rendszert, közben mást disztrókat is próbáltam de ez jött be a legjobban Na de nem is ezért írok. Egy olyan probléma merült fel hogy synaptic-kal felraktam a Netbeans 5.5 öt a telepítéssel minden rendben ment be is rakta az alkalmazások közé. Viszont amikor el indítom felhoza az ablakot de az egész fehér semmit nem lehet vele csinálni. Ez mért lehet?? Mit csináljak? Megpróbáltam .bin-ből telepíteni az ott pedig a ' sudo ./jdk-6u3-nb-5_5_1-linux-ml.bin '-> parancsot követően egy egy új sor jelenik meg ahol egy jelszót kér azonban oda nem tudok semmit írni... Légyszi segítsetek

A Compiz a baja. Valahogy magától megjavult, de eleinte a Metacityt kellett használjam. Alt+F2 beírod: metacity --replace Enter És megpróbálod elindítani megint. Esetleg nézd meg az Eclipse-et, hátha az megy. Az is Java IDE.

• lofe válaszolt erre.

DcNdrewköszi szépen az első megoldás jó volt!! mit is csinált ez ?? még egyszer nagyon kösz!!

lofeNincs mit. A Compiz-Fusiont cserélte le a Metacity-re. A GNOME eredeti ablakkezelője.. Ha nem mondok hülyeséget. :) Viszont így nincsen forgatható kocka, áttetsző ablakkeretek stb. Valahogy - talán a compiz újratelepítésével - megoldható, hogy akkor is legyen NetBabod, ha Compiz van fent, de ezzel játszani kell.. Addig marad a Metacity. Ha meg kell a Compiz, akkor ugyanez a menet, csak metacity helyett "compiz --replace" :)

Umm.. A sudo mikor jelszót kér, a saját jelszavadat kell megadni neki.

Ennyivel később: egy év

Tudja valaki, hogy a netbeans 6.5-ben megoldható-e a word-wrap funkció beállítása?

Ennyivel később: 13 év