AMIT ELŐZŐ BEJEGYZÉSEMBEN ÍRTAM, CSAK EGY DARABIG JÓ, UTÁNA ROSSZABB LESZ!!!
Belefutottam abba, hogy megszokásból altatásba tettem a gépet, mikor rohantam el itthonról. Nem aludt el. Vagy 10 órán keresztül úgy maradt, valami köztes állapotban és azóta függőleges csíkok vannak a monitoron. Már akkor, mikor a bios tölt. A win el sem indul. Nem kicsit kellemetlen :(
Valahol azt olvastam, hogy ez egy nvidia hiba, ami melegedésre jön elő (3 év óta először??? :S ) -> gondoltam, egye fene, újra hűtőpasztáztam a fél notebookot. Most egész stabil és a csíkok is vékonyabbak....de win még mindig nem indul.
Néha elugrál a kép indulásnál és utána végig úgy marad. Pl fél képernyővel föl vagy lecsúszik, esetleg közben 2x nagyítást alkalmaz rajta, stb.
Aki jön este, az élőben is láthatja :)
A csíkok akkor változnak, mikor az egeret vagy a billentyűt használom
...és BEhalOK!!! ...épp, ahogy írom ezt a bejegyzést, hirtelen megszűnt. :D ...mármint egyszer csak vége lett annak a színjátéknak, amit minden billentyű leütésére eljátszott a gép :D
...egy darabig még maradt egy sáv felül, rózsaszín pöttyökkel, de ahogy elhúztam felettük az egeret, eltűntek :D
...ha ez így marad újraindításnál, akkor hálát adok az ARCTIC COOLING MX-2-es hűtőpasztának :D
...de az is lehet, hogy inkább kiélvezem a dolgot és nem indítok újra :)
(3 napja ezzel szívok ahelyett, hogy használnám a gépet)
talán az is segített, hogy a tpm modulokat végleg letiltottam:
ALT+F2
gksu gedit /etc/modprobe.d/blacklist-custom
egy ilyen sort írtam bele:
blacklist tpm_infineon tpm tpm_bios
ja, és a biost kb 3x default állapotba helyeztem közben.
No mindjárt itt az este :)