PapamacoValszeg a monitor beállításait nem sikerült átmenteni a telepítőnek a LiveCD-ről a kész telepítésre, és ezért elszáll a kép.
Megoldás lehet, hogy csökkentett módban indítod, és paranccsorból oldod meg a problémát.
Lépésenként:
1) Grub-ban recovery mód kiválasztása
2) Elvileg root-ot kapsz alapból, ha nem, akkor jelentkezz be.
3) "apt-get install vim" (a többi szerkeztőt nem igazán értem)
4) sudo vi /etc/X11/xorg.conf
Ezzel megnyitod szerkesztésre az xorg.conf file-t.
5) le-fel-jobbra-balra gombokkal menj le egészen a 'Section "Device"' tartalmú sorig.
Utána 1-2 sorral van olyan, hogy 'Driver "nvidia/ati/stb"'. Ha nem vesa van ott, akkor:
5.1) Menj az idézőjel elejéhez, és nyomd meg az INSERT-gombot.
5.2) DELETE-el töröld az "ati" vagy az "nvidia" bejegyzést, majd írd be, hogy "vesa" (idézőjelek ugyan úgy maradjanak mint előtte)
5.3) Nyomj egy ESC-et.
5.4) Keressed meg a 'Section "Screen"'-t (kicsit lejjebb), és azután a 'Section "Display"' című részben van egy olyan sor, hogy "Modes"
Ebből kell kivenni a nagy felbontású részeket. Ha biztosra akarsz menni, akkor csak az 1024x768-at és az annál kisebbeket hagyjad benne, a többit törölheted. (úgy, ahogy az előbb is a drivert)
5.5) Nyomj ESC-et.
5.6) Írd be, hogy ":wq" (ez elvileg alul jelenik meg, 'w' a mentés, 'q' a kilépés utasítása, előttük a kettőspont azt jelenti, hogy most a programot utasítod)
6) Írd be hogy "init 5" a konzolba, ezzel elvileg elindul a graf felület (ha sikerült beállítani)
7) Ha valami nem megy, akkor még mindig vissza tudsz menni paranccsori módba a CTRL+ALT+F[1-6] billentyűkkel, bejelentkezel és lehet újra próbálkozni.
Tipp: előbb egy másolaton próbáld a file módosítását, és ha már megy a szerkesztő kezelése, akkor nyúlj a rendes file-hoz. Másolni így tudod (a saját mappádba): [sudo] cp /etc/X11/xorg.conf ~
Sok sikert!
(ui: tudom, hogy még 1000 megoldás van, de nekem ez a legkézreállób)