Helló Sürgős segítséget szeretnék kérni. Lényeg: 1 250G-s hdd-n van egy ubuntu, és egy Win XP egymás mellett békében. Ma kaptam egy HDD-t, amit formázni kellett volna, beraktam a partition magice-ban, elvégzendők közé az új winchester formázását, ezután mondta hogy indítsam újra a gépet, mert ezt a formázást csak reboot után tudja megcsinálni vagy mit írt. Mondtam neki hogy mégsem, inkább leformáztam windows belső formázójával. Miután ujraindítottam a gépet később ez az üzenet fogadott: grub loading Error: uknown filesystem grub rescue> Fogalmam sincs mi ez, már régóta szivat a linux mivel teljesen hülye vagyok hozzá, egyszer fel lett telepítve, és azóta sem sikerült eltávolítani. Jelenleg nem áll rendelkezésemre windows cd csak linux, meglehet e ezt oldani valahogy? Ismétlem teljesen laikus vagyok linux-hoz, viszont holnapra működő képes állapotba kellene varázsolnom a gépet. Ha tudtok légy szíves részletesen írjátok be mit hova kel írni vagy valami PLS fontos lenne!
grub loading uknown filesystem grub rescue>
Tedd be a linuxos live-CD-t, és bootolj. Terminálban: fdisk -l Aztán vagy meglátjuk, vagy nem...
Ennyivel később: 12 év
administrator lezárta a témát.