Úgy látszik nekem a frissítéssel mindig bajom akad! Frissítettem 9.10-et 10.04-re. Lefutott a frissítés és mikor a grub beállítást kérdezte, elolvastam a súgót. Azt írta, ha nem vagyok biztos abban, hogy mit válasszak, akkor legjobb, ha mindent bejelölök. Így is tettem. Megpróbált lefutni, de vissza tért a képernyő hibajelzéssel és azt írta, hogy (ha jól emlékszem) válasszam az sd6-ot. Le is futott, majd újraindítás után ezt írta ki: Loading Opertating System... error: no such device... grub rescue> Két vinyó van a gépben, XP-Win7(64bit)-és 9.10 volt fönn. Az XP és a Win7 a partíciókat nem ugyan olyan néven használta, tehát XP alatt a D: Win7 alatt C: volt, de szépen működött. A reinstall óta nem kapcsoltam ki a gépemet. Kérlek segítsetek, mit tegyek?

Nehezen kérdezek, mert senki nem reagált a segítségemre, bár nagyon vártam. Időközben egy WinAll lemezről egy Vista recovery lemez(32bites), ami bebootolt, viszont az én gépem 64-bites. A CD-n van System Information Viewer (v.3.30) és ezt mutatja: Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67Ghz 4 magos proci P55-UD3 Motherboard A Dick Management eszköz azt mondja, hogy a rendszerem:

Layout
C: Simple
D: Simple
E: Simple
Type
C: Basic
D: Basic
E: Basic
FileSys
C: NTFS
D: NTFS
E: NTFS
Status
C: Healthy(Active,Primary Partition)
D: Healthy(Logical Drive)
E: Healthy(Logical Drive)
Capacity
C: 48.83GB
D: 117.19GB
C: 66.87GB
A CPUID Hardware Monitor azt mondja, hogy : SAMSUNG HD252HJ a HDD. Van egy DOSShell v.1.4.52.133 nevű progi is, de sajnos a Run/DOSBox parancsra OPENGL32.dll-t keresne ezért nem fut. Van fönn egy Total Commander v.7.04a is amivel látom az összes partíciót és úgy vettem észre szerkeszteni is tudom a file-okat ha szükséges. Tehát az egy (samsung) HDD-n van fönt egy WinXP - egy Win7 - és fenn volt a Ubuntu9.10. 10.04-re frissítés után (miután lefutott a telepítés és az új file-ok cseréje és a régi nem használt file-ok törlése) de még restart előtt, megkérdezte melyik particiót válasszam a felajánlott (nem igazán értettem ezt mit ír ki) lehetőségekből .. vagy 6 is fel volt írva. A SÚGÓ (angolul(!sic)) azt írta, ha nem vagyok biztos, válasszam mindet. Nem voltam biztos ezért ezt választottam - tehát mindent bejelöltem. Nem tetszett neki, felajánlotta a (ha jól emlékszem) sd6 - nem tudom pontosan mit. Bejelöltem akkor már csak azt az egyet, restart és utána az eredeti bejegyzésben mondottak következtek. Kérem aki tud segítsen - dolgozni kellene a gépemen de nem tudok sajnos! Hogyan tudnám a MBR-t helyreállítani??

Ennyivel később: 12 év