Úgy látszik nekem a frissítéssel mindig bajom akad! Frissítettem 9.10-et 10.04-re. Lefutott a frissítés és mikor a grub beállítást kérdezte, elolvastam a súgót. Azt írta, ha nem vagyok biztos abban, hogy mit válasszak, akkor legjobb, ha mindent bejelölök. Így is tettem. Megpróbált lefutni, de vissza tért a képernyő hibajelzéssel és azt írta, hogy (ha jól emlékszem) válasszam az sd6-ot. Le is futott, majd újraindítás után ezt írta ki: Loading Opertating System... error: no such device... grub rescue> Két vinyó van a gépben, XP-Win7(64bit)-és 9.10 volt fönn. Az XP és a Win7 a partíciókat nem ugyan olyan néven használta, tehát XP alatt a D: Win7 alatt C: volt, de szépen működött. A reinstall óta nem kapcsoltam ki a gépemet. Kérlek segítsetek, mit tegyek?
grub rescue> - frissítés 10.04-re
Nehezen kérdezek, mert senki nem reagált a segítségemre, bár nagyon vártam. Időközben egy WinAll lemezről egy Vista recovery lemez(32bites), ami bebootolt, viszont az én gépem 64-bites. A CD-n van System Information Viewer (v.3.30) és ezt mutatja: Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67Ghz 4 magos proci P55-UD3 Motherboard A Dick Management eszköz azt mondja, hogy a rendszerem:
- Layout
- C: Simple
- D: Simple
- E: Simple
- Type
- C: Basic
- D: Basic
- E: Basic
- FileSys
- C: NTFS
- D: NTFS
- E: NTFS