Helló Mindenkinek!
Jó hosszú mondókába kezdek.
Mint a topic címében is olvasható a flash videók Operában való megjelenítésével van gondom.
Előljáróban leírom, hogy mit tettem eddig, hogy könnyen ki lehessen analizálni az eddigi tevékenységemet.
Amikor telepítek egy oprendszert, bármilyen is legyen az, azonnal csinálok egy külső programmal biztonsági mentést, míg "szűz" a rendszer. Ennek háttere az, hogy szeretek időt spórolni (telepítés) és ha valamit elrontanék, akkor mentés visszaállít 3-4 perc alatt és mindent kezdhetek előlről. Most is így történt. Mellékesen megjegyzem, hogy soha nem volt gondom a flash pluginnal.
(Anno az 5.10-el kezdtem a Kubuntus világot és azóta soha nem volt ilyen gondom.)
Tehát, amit eddig csináltam: http://www.fapipa.hu/blog/?p=20
KDE és Opera párti vagyok. (Ne is próbálkozzon bárki is meggyőzni a Gnome és Firefox abszolut előnyeiről, mert a sok linuxos évem alatt nem tudott egyik sem meggyőzni.)
1. Upgrade, mert ugye az Adept hisztizett. Aztán restart, majd Opera és flashplugin-nonfree telepítés. Eredmény: "md5sum mismatch install_flash_player_9_linux.tar.gz. The Flash plugin is NOT installed.". Semmi gond, irány a google. Megoldásnak tűnő eredményre leltem:
Amit itt olvastam azt szakszerűen elvégeztem. Az eredmény ez lett: "Flash Plugin installed." KDE újraindít, Opera indít, cache töröl, flash-es oldalak indíts és továbbra is semmi.
2. A Firefoxhoz való flash-eket feltelepítettem, gondolva hátha az megfelel neki, mivel van átmenet a két progi pluginjai között. Tehát: mozilla-plugin-gnash, libflash-mozplugin telepítve. Operában beállítottam hogy ezeket a pluginokat használja a megjelnítéshez. Eredmény továbbra is semmi.
3. Biztonsági mentésből Kubi visszaállítva, minden tiszta, mint a patyolat. Adobe oldaláról flash letölt és manuálisan telepít. Rendben lezajlott, de eredmény továbbra is semmi.
4. Firefox telepítés + libflash-mozplugin+mozilla-plugin-gnash. Firefoxban minden OK. Operában továbbra is semmi. Itt megjegyezném, hogy a Konquerorban sem műxik, sőt a pluginkezelője a flash letöltése közben hibaüzenettel leáll.
Kb. ennyi. Remélem mindent leírtam.
Ha valaki talélkozott már ilyen esettel vagy csak simán tudja a megoldást azt kérem, hogy tudassa velem!
Ui.: ez a flashplugin-nonfree_9.0.115.0ubuntu2_i386.deb sem hozott eredményt. Rendben települ, de továbbra is nagy szürkeség van a videók helyett.
ELŐRE IS KÖSZÖNÖK MINDEN SEGÍTSÉGET!