Sziasztok! Vadonatúj merevlemez került egy HP NX7400-as notebookba (320GB-os). A cél az lett volna, hogy 3 egyforma méretű partíció legyen a lemezen, ebből első windows XP-nek (NTFS), második a közösen használt adatoknak (NTFS), míg a harmadik egy Ubuntu 10.04-nek (EXT4). Először az XP-t telepítettem, majd következett az Ubuntu. Szépen feltelepült, viszont utána indításkor a következő hibaüzenetet kaptam: no such partition grub rescue> Próbáltam újrarakni a Grub-ot Live CD-ről, de nem oldotta meg a problémát, és most elképzelésem sincs mihez kezdjek. A lényeg az lenne, hogy vagy legyen egy működő 10.04 (ez lenne a jobb megoldás), vagy újra láthassam windows alól az ubuntunak tervezett EXT4-re formázott partíciót (ez lenne a kevésbé jó megoldás). A segítségeket előre is köszönöm! Szerk.: Kipróbáltam, hogy felrakom a 10.04 helyére a 9.10-et, de az eredmény ugyanaz, így sem indul. Szerk2: 9.04 Kiwi-vel is kipróbáltam, ott a Grub Error 17-el szállt el. Jelenleg úgy tűnik, le kell mondjak ezen a gépen az Ubunturól :(
10.04 telepítés után GRUB RESCUE
A Live CD-ről látod az Ext4 partíciót? Az Ubuntut 1 partícióra telepítetted???? külön Home és főleg Swap nincs????
adibacsiÉn két partíciót láttam a Helyek menüben (a két NTFS-t). Külön Home nem volt, de Swap-ot hoztam létre az Ubuntunak fenntartott partícióból lecsípve. Szóval pontosítva az előző leírásomat, így nézett ki a dolog: 1. partíció: ~100 GB XP-nek, 2. partíció: ~100 GB Adatoknak, 3. partíció: 2,5 GB Swap (ennyi RAM van a gépben is), 4. partíció: ~100 GB Ubuntunak (/-hez csatolva).
Ennyivel később: 12 év
administrator lezárta a témát.