10.04 nem tud kapcsolódni az internetre datanet dsl-en keresztül. Telepítéskor vodafon USB-vel tökéletesen ment. Utána UPC-n is csatlakozott. Ezekhez az égvilágon nem kellett semmit tenni, magától felismerte és ment. Viszont az ADSL kapcsolat nem jön össze. 15 óra eredménytelen próbálkozás, összes itteni iromány elolvasása, stb. Telefonon felhívtam őket. "ja, LINUX ? azt nem támogatja a rendszerünk" - mondta a tudós helpdesk. Pedig a honlapjukon is rajta van, és annyira kezdő nem vagyok hogy ezt elhiggyem. Ujra neki estem. minden kapcsolatot töröltem. Itteni irományok szerint: sudo pppoeconf HURRÁÁÁ! tökéletes internet kapcsolat. Na akkor egy utolsó kikapcsolás, bekapcsolás. EREDMÉNY: -eltűnt a hálózati kapcsolat kijelző a jobb felső sarokból. - elő lehet ugyan venni a beállítások- internet menűből, és be lehet ugyan írni a kapcsolat hozzáadása ... stb, jelszó...stb... de leokézva ugyanúgy üres marad, semmi nem marad benne a kapcsolatokba. tök üres és nem lehet új kapcsolatot létrehozni. Most már a vodefon usb se megy. és a sudo pppoeconf sem csinál már semmit. Pontosabban végig csinálja a beállítást, de semmi sem marad meg a network manager-ben. Semmilyen kapcsolat nincs benne, egyik fülnél sem. Újratelepítésen kívűl van valakinek valami rövidebb ötlete? Agyonüt az asszony. No ez a legnyomósabb ok ami miatt segítség kellene.
DSL DATANET + ubuntu 10.04 probléma. (MEGOLDVA-félig-meddig)
Melyik verzió?
ferryyvMi melyik verzió? Ubuntu: 10.04. Asszony: 60-as.
ubuntukezdoNe haragudj ,hogy nem tudok segíteni ,esetleg ezzel: http://ubuntu.hu/node/17316 Viszont képtelen vagyok abbahagyni a röhögést.....:-)))) Mc.
McflyRöhögés letiltva. Komoly a téma. Windowst töröltem, nincs más mint a 10.04, és ezen kell internetet csiholnom. (most másik gépről írok) Persze talán könnyebb lenne a helyzetem, ha az asszony 1x50-es verziót lecserélném egy asszony 2x25-re, talán fogékonyabb- megértőbb lenne a számítástechnika iránt. Így szoftveresen elég csábítónak tűnik. De nem biztos hogy hardveresen bírnám az egyszerre futó programok "kiszolgálását". Minden esetre elolvasom a fenti linken találhatókat. Aztán este nekiülök és újra telepítek, hacsak valaki nem küld egy csodatevő sudo....parancsot. Részvétnyilvánítást, együttérző válaszokat elfogadok.
ubuntukezdoA 2x25-el szerintem anyagilag rosszabbul járnál,ha másért nem ,hát azért mert 2 gép kéne nekik. Gondolj bele ,ha egyszerre mindkettőn elcseszed a netet.......na asszem akkor tényleg nagyon kéne pörögnöd ,hogy valamelyest elfelejtesd velük a net hiányát. Értem én ,hogy komoly a téma ,sőt hidd el nagyon is átérzem...és erre tekintettel,íme még egy link: http://dev.ubuntu.hu/node/15870 Kitartást kívánok a 60-as szériához.....:-)) Mc.
ubuntukezdoJó fej vagy... :) Már nem is röhögök, csak komolyan... :| Ezt próbáltad már: http://wicd.sourceforge.net/ Ez is egy hálózatkezelő, hátha ez bírná. A netes gépről vadássz le mindent és tedd fel a "nethalott" gépen. innen: http://sourceforge.net/projects/wicd/files/ Tőlem sajna ennyi futja... Hátha...
McflyKöszi, ezeket most gyorsan kimásolom, letöltöm, elmentem és megyek megbűvölni a gépet. Ha sikerül, este ide írom hogy miképpen sikerült. amúgy a sudo neröhögj parancsot nem kell komolyan venni, így utólag én is röhögök azon amiket ide írtam.
ubuntudaniHello, letöltöttem a vicd -t (két verzióban is, biztos ami biztos) de melyikkel próbálkozzak? van egy ami tar.gz nevű, és egy ami tar.bz2
ubuntukezdoelőször próbálj egy all deb-eset, mert azt automatikusan tudod telepíteni ubuntu alatt. tar...-osokat manuálisan terminálból tudod telepíteni. (sajnos ennek a mikéntjéről én sem tudok sokat, sőt szinte semmit) Sajnálom. Remélem azért tudtam vmennyit segíteni...
ubuntukezdopicit rákerestem: 1. Extract the file somewhere - kicsamogold a fájlt vhova 2. Read the README and INSTALL files - olvass el minden fájlt ami szükséges lehet 3. Install any packages you're missing through synaptic - telepíts minden hiányzó csomagot ami szükséges lehet hozzá (a függőségekre gondolván) 4. do what the INSTALL file says - probably this: - telepíts úgy ahogy le van írva a readme v. install fájlban például: ./configure make sudo make install
ubuntukezdoegyelőre ennyit tudok, sajnos most mennem kell és nem leszek gép közelben, de remélem, hogy sikerülni fog megoldanod a problémát újra install nélkül is.
ubuntudaninem túl magyaros... :) bocsi, de sietek...
Nem kell újra telepítened semmit. Fentebb amit linkeltek: http://ubuntu.hu/node/17316 Utolsó hozzászólás lesz a megoldás. De nem kell törölni, csak átírni. Majd reboot. Utána már lesz network-manager-ed és be is tudod majd állítani. (elfogja menteni magyarul) Wicd támogatja egyáltalán a DSL-t? "Ability to connect to wired (Ethernet only, no PPPoE/DSL support yet) and wireless networks"
nortaién azt hittem, hogy támogatja... Akkor elnézést kérek érte...
Na végig próbáltam mindent, többszöri telepítésel, ha valakit érdekel: ( 10. 04 LTS ) 1) a telepítő CD jó, cheksum: OK. A gépen az alaplapon van a hálózati csatlakozó. (nem külön kártya) 2) Kipróbálás a számítógép módosítása nélkül: minden féle internet kapcsolat beállítható. ( UPC, Vodadvon mobil usb, ADSL Datanet) Kilépve viszon ebből az üzemmódból, a már telepített ubuntu továbbra sem lát internetet, hiába állítom be ugyanazokat mint a LIVE üzemmódba. 3.A) Internet nélkül telepítve utólag csak az UPC állítható be rajta. 3.B) Egyetlen alkalommal beállítható az ADSL is, a pppoeconf paranccsal , működik is, de ki-be kapcsolás után többé nem jön be. 4) Kipróbálás számítógép módosítása nélkül + adsl inernet beállítása + ebből az üzemmódból telepítés folyamatos internet kapcsolattal - CSAK ÍGY MARAD meg az ADSL kapcsolat. Ráment vagy 20 órám. Sajna a jótanácsok egyike sem segített. Nekem legalábbis csak a 4. pont szerint megy. Üdv a csapatnak.