Fogalmam nincsen, hogy mi a probléma, úgyhogy megpróbálom részletesen leírni, hogy mióta nem indul el a Firefox nálam. Tegnap, szokásomhoz híven, amikor elmentem otthonról, felfüggesztettem a gépet. A Firefox futott, nyitva volt néhány lap, de egyik lap sem „zűrös” oldal, hanem ilyenek, mint az ubuntu.hu :), tékozló homár, egy indexes fórum és a Duna Tv-nek egy cikkje, amin volt egy flash video, amit előzőleg megnéztem. A feleségem a kisfiunkkal akart egy Windows-os játékot játszani, amely wine alatt nem fut tökéletesen, ezért a gépet „felébresztette” a felfüggesztésből, majd a futó Firefox bezárása nélkül újraindította a számítógépet, és mivel dual-boot-os a gép elindította rajta a Windows-t aktív netkapcsolat nélkül (egy XP, ami ezer éve nem volt frissítve). A játék végével Windows alatt szabályosan kikapcsolta a gépet. Amikor késő este hazaértem, elindítottam Linux-on a számítógépet, rákattintottam a Firefox-ra, láttam is, hogy pörgeti a winchestert az induló program, de nem történt semmi, hanem előbb-utóbb megállt a merevlemez. Többször próbálkoztam mindenfélével, de sehogy sem sikerült megjavítanom. Ha a terminálból indítom, ugyanezt csinálja (magyarul nem indul el a Firefox), és annyit lehet összesen olvasni a terminálban, hogy „bus error”. Minden program egyébként működik a gépen, bár hozzátenném, hogy amikor a Windows használat után először bekapcsoltam, akkor a felső panel értesítési területe nem jött be, de ez rejtélyes módon megjavult (újraindítás után).
A gépem egy Fujitsu-Siemens V5505 típusú laptop, és Ubuntu 10.04 i386 LTS (friss telepítés) fut rajta, a rendszer tartozékát képző Firefox-szal (tehát nem módosítottam rajta, nem vettem fel semmilyen tárolót, stb.).
Ha valakinek valamilyen ötlete van, nagyon szépen megköszönöm, mert megöl az ideg...
Szerk: Azóta megnéztem, és vendég munkamenetben, valamint másik felhasználó esetében simán indul a róka, csak a saját felhasználói nevemnél nem.