Sziasztok. Bocsánat, hogy újra feldobódik a téma, de hiába olvastam a hozzászólásokat, nem találtam bennük a megoldást. (biztos csak én vagyok a béna) Hogyan lehet (lehet-e egyáltalán) a remastersys-el készített lemezképből telepíteni a rendszert? Vagy ez csak Live cd-ként üzemeltethető? Ha igen, van-e megoldás a fenti kérdésemre? Köszönöm a hozzászólásokat.

üdv. Persze hogy lehet, sőt ha jól fogtam fel, ez a progi ezért van. Lemezképként kell kiírni cd-re. Utána a teljesen szokványos ubuntu-telepítés szisztéma szerint. Ha bebootol live -ben : Ott a Telepítés ikon az asztalon, ha esetleg mégsincs, keresd meg a menüben. De választható Direkt -install is az elején. Utána teljesen a megszokott ubuntu-telepítés.

kybersasKözvetlen telepítést nálam nem lehet választani, és a telepítő ikon sincs meg. Ötlet?

• toga válaszolt erre.

ezekielSzia! Telepítsd fel hozzá az ubiquity-frontend-gtk csomagot, utána ha jól emlékszek az adminisztráció menüben lesz a telepítés.

Csináltál már Remastersys-el telepítö ISO-t? Kiírtad és megpróbáltad elindítani CD/DVD-röl a gépet? Nekem parancssoros üzemmódban indul a DVD. Ha csak futtatni akarom DVD-röl beírom live, ha meg telepíteni, akkor install. Amúgy live-ként indítva a menüben megtalálható a telepítö ikon. Nem buheráltam bele a rendszerbe, csak programokat telepítettem fel pluszban és erröl csináltam egy "mentést". Itt egy angol nyelvü leírás a telepítésröl és használatról: (parancssoros) http://www.ubuntugeek.com/create-custom-ubuntu-live-cd-with-remastersys-in-karmic.html Egyébként van grafikus felület is hozzá. Sok sikert!

tothgabMindent megcsináltam, egyébként úgy működik, ahigy leírtead, csak a telepítő ikon nincs sehol. Live CD-ként szépen megy is. Ez a probléma...

ezekielSzerintem ez nem akkora probléma. A telepítést parancssorból a CD-röl bootolás után indítva ugyan az a kép fogad, mint a gyári kiadásnál. install beírása után grafikus felület fogad. Legalábbis nálam így megy. :) A többi már gyerekjáték.

ezekielA hozzászólásomat elolvastad? Nekem is az volt a gond a livecd-vel hogy nem volt ikon (lucid alatt valamiért nincs), de a fent említett csomag ezt megoldotta.

togaIgen, nekem is megoldotta a problémát. Köszönöm a segítséget. Nemsokára össze is foglalom majd a megoldást, mely azért elég összetett lett, viszont a Te segítséged volt az utolsó, ami hiányzott a sikerhez. laci

• toga válaszolt erre.

ezekielNincs mit, örülök hogy összejött :) A címbe ne felejtsd el beírni hogy megoldva!

Sziasztok. Akkor ahogy ígértem egy kis összefoglalás. 9.10 alatt így csináljátok: 1. Telepíteni kell az ubiquity-frontend-gtk csomagot. 2.Teltelepíteni az ISO Master programot 3.Létre kell hozni az iso fájl, majd megnyitni az ISO Masterrel, és a segítségével 4.A \boot könyvtárban lévő initrd.img.2.6.31-14 fájlt hozzá kell adni a casperl könyvtár tartalmához. 5. Az iso fájlunkban lévő isolinux\isolinux.cfg fájl szerkeszteni kell, úgy, hogy az összes helyre, ahol initrd.gz van, át kell írni az initrd.img.2.6.31-14-re. 6. menteni a .cfg fájl. 7.Menteni az iso- fájlt. Ez a teljes leírás. Nem magamtól jöttem rá, hanem a sok hozzászólásból ollóztam ki a részeket, hogy egy egészet alkossanak, és segítsenek annak, aki elekadt. laci

togaElolvastam és igazad lehet. Még nem próbáltam ki. Én csak egy alternatív megoldást vázoltam fel, ha minden kötél szakad. :)

Ennyivel később: 22 nap

ezekielHopp! Van itt még valami: A visszaállítás után nincs grub! Megoldás: http://ubuntu.hu/node/13909

ezekielterminal-ba próbáld ki hogy beírod: sudo ubiquity Szerintem akkor elindul a telepítő. Vagy nézd meg a /$HOME/Asztal vagy /$Home/Desktop mappát. Lehet hogy csak nem rakja ki az asztalra de azért ott van. Nálam már volt ilyen. Bár akkor nem a Asztal/desktop mappákat használta az asztalikonok tárolására vmiért. Egyébként honnan szedted le a remastersys-t ? A legfrissebb innen szedhető le: http://sourceforge.net/projects/remastersys/files/ Ez mér jó Lucid-ra is. Nálam megy rendesen.Már elég sok remastersys-es live/install cd-t csinálltam már. B2man

Ennyivel később: 6 hónap

ezekielSziasztok! Remélem még nézi valaki ezt a témát.. Ubuntu Lucid servert használok és most már elég sok "frizbit" csináltam, de még mindig nem tudtam működő lemezt csinálni.. Először a http://hogyan.org/sajat-ubuntu-telepito alapján próbáltam, csak azóta többször változott a repo címe. Az eredeti repókból csak a 2.0.13-at tudtam leszedni, és azzal bár a Live elindult, de install berására hibaüzenettel megállt: No init found. Try passing init= bootarg. Azért megkerestem a legfrissebb működőt: deb http://www.geekconnection.org/remastersys/repository karmic/ amiről le is szedte a legfrissebb 2.0.18-1 verziót. Ennél már grafikus a felület, de install-nál ugyan ez jött elő. Próbáltam az itt javasolt sourceforge.net -es címen található 2.0.17-1 verziót is, de ugyanaz.. Aztán megpróbáltam átírni ezekiel leírása alapján, és tuti itt lesz a megoldás, de a /boot könyvtárban nem találtam initrd.img.2.6.31-14 fájlt, csak initrd.img-2.6.32.27-generic-pae.gz -t, de gondolom nálam ez amiről mennie kellene, mert ez a kernel fut jelenleg. Ezt a leírt módon hozzá is adtam a casperl könyvtárhoz, és átírtam a isolinux\isolinux.cfg fájlt, de azt írja, hogy nem találja.. Could not find ramdisk image: /initrd.img-2.6.32.27-generic-pae.gz Most kicsit kifogytam az ötletekből.. Valami tippje valakinek?? Laca

Ennyivel később: egy év

Üdv mindenki. Nem rég megoldottam egy particionálási problémát egy Verabtim pendrive-on, és arra felraktam két különböző kernelszámú Kiwi Linux 10.08-at. A számítógép felismeri mind a két partíciót, sőt még a telepítést is el lehet velük indítani, a gond ott van amikor ezt a pendrive-ot beraktam egy Minix M1200-ás gép-nek, akkor a gép egyszerűen lefagy, és ki is kapcsol.. Van olyan érzésem hogy a Custom Dist-et nem akarja elfogadni. Már csak azért, mert ezt megpróbáltam a Linux Mint 9 - Custom Dist verzióval optikai olvasón keresztül, és ott is lefagyott és kikapcsolt ugyanez a gép. Tanácsot kérek mitt tegyek vele?

hehenrikNem tudom, mert hát az előző Minix szintén egy M1200-ás volt, de az elfogadta a Custom Dist verziót, csak az sajnos 8 darab hibával visszament, no igen az akkumulátortól kezdve a processzorhűtésen át sok baja volt, és ez a másik Minix jött helyette. Működnie kellene....

hehenrikEz az hogy nem, mivel a másik gépen pont egy ilyen Linux Mint 9 - Custom Dist van telepítve, és azzal nincs semmi gondom. Azt egy 8 cm-es DVD-ről lett telepítve.