fradi81Én eleve LinuxMintet használok, hatalmas megelégedéssel, az én mindennapi feladataimhoz sokkalta testhezálóbb mint az eredeti ubuntu.
Kicsit félve kezdtem, mert több lxde desktopot is kipróbáltam már, többek közt a mandriváét is, hogy ne csak kis neveket említsek.
Virtualboxba dobtam fel, és az eredmény több mint lenyűgöző. Vboxban 512 MB rammal reszponzívabb mint a gazda gnome-mint :o
A telepítőlemezre összerakott programkészlet minimális ugyan de jól össze van válogatva. Pár dolog ezekből: firefox, gimp, VLC, pidgin, thunderbird, leafpad, galculator, exaile. Az irodai cuccok közt egy Osmo nevű klassz kis naptár-jegyzet-címjegyzék progi, nekem nagyon tetszik. Az openoffice nincs benne, helyette a gnumeric-abiword páros hivatott betölteni az irodai munkák eszközének feladatát. A wines kollégákkal való komolyabb kompatibilitás érdekében az openoffice azért kelleni fog...
A pacman filemanager rengeteget fejlődött, könnyedén tudtam ftp, sftp, smb megosztásokhoz csatlakozni, az lxde terminálja is egy gyors megoldás.
Ezenkívül a mintes szoftverkezelő is megtalálható, valamint ugye minden ubis repó felvehető, hogy ne szenvedjünk hiányt semmiben, ami szükséges.
Remek munkát végeztek a mint-lxde csapat tagjai, ahogy gnómmal is, lxde-vel is ennyi benyomás után azt kell mondjam, hogy a kategóriájában a leghasználhatóbb.
Mindenképpen érdemes kipróbálni, lehet a főgépemen is átállok rá, aztán kiderül, élesben mennyire válik be.