Kellene egy önkéntes alapon működő ingyenes HELPDESK ahol a kezdő LINUX-osoknak segítséget nyújtunk! Lehetne pl. a bal oldali mezőben a KÖZÖSSÉG menüpontban egy LIVE HELPDESK menű, ahova bárki bejelentkezhet, aki vállalja hogy lakóhelye környékén ingyenesen rászán 2-3 órát arra, hogy egy újonc gépére az Ubuntut rátelepíti és az alapokat elmagyarázza. Nekem is jól jött volna 2 évvel ezelőtt, de már túlvagyok rajta. Részemről vállalom hogy belépek, amíg nem megterhelő, leginkább hét vége (péntek-szombat) délutáni-esti órákban. Szóval: egy lista: - település neve, - vállalt körzet (pl. km-es környék vagy városrész,) - e-mail cím, - egy számláló, hogy hányat telepített, - esetleg egy "visszajelzés" funkció ahol a hálás vagy hálátlan új felhasználó osztályozhatja 1-től 5-ig az eredményt. - Ja és egy minimum követelmény a menű tetején a gépre vonatkozóan. ( most szenvedek egy intel celeronnal, 256MB RAM-al és 480 MHz-el, de elfogadtóan (?) csak a lubuntu megy rajta..ilyet nem szeretnék rendszeresen... mert a felhasználónak se lesz valami kirobbanó élménye a lassúság miatt) Na, érdemes lenne megvalósítani?
HELPDESK - LIVE - (önkéntes) létrehozása
Szerintem jó ötlet, de én nem tudom kirakni az oldalra:) Valamilyen kereshető adatbázisban kellene tárolni az adatokat. Lehessen keresni településre esetleg kerületre ...stb nemre:)
Van már vagy másfél-két éve, hogy volt itt hasonló kezdeményezés. De nem jut eszembe semmilyen címszó, hogy visszakeressem az oldalon, és nem találom. De valahogy ellaposodott, és az ismeretlenség homályába veszett...
Az ötlet támogatható, sajnos a vázolt formában komoly visszaélések követhetők el az adatokkal. Esetleg ha nem listából választhatna az érdeklődő, hanem közvetve egy űrlapról tudná elküldeni kérését, de még így is… Ha viszont készítesz egy saját internetes oldalt, ott azt adhatsz meg amit jónak látsz, akár többet is… Ezekről az oldalakról már lehetne listát készíteni.
ez szerintem a drupal széthekkelése nélkül nem megoldható, márpedig a szerkesztők azt nagyon nem szeretnék, ez többször is szóba került pl. IRC megbeszélésen.
idankaHello Idanka! ...hát nemre keresni... ez nem jutott eszembe, de igaz, sokkal szívesebben telepítenék egy bombázónak.... mint egy magam korabeli "öregúrnak" (eddig még csak 70-en felüli rokonaimnak, vagy gyereknek telepítettem- egy kis változatosság jó lenne) A többiek hozzászólásához: Adatbázisban keresni ( Települések - adatbázisban) valóban jobb lenne, és aki segíteni akar, az jelentkezhet rá. A visszaélések lehetőségén elgondolkoztam. Amikor írtam, nem jutott eszembe, én jó szándékkal írtam. De van benne valami, valóban mindkét fél részéről lehet ilyen. Hát nem tudom mi lesz az 5-lettel.
És ha egy külön csoport lenne, mint pl.: Moderátor? Akik ide jelentkeznek, azok pedig az adatlapjukon pontosan leírják, mikor és hol tudnának segíteni. Ennek külön is lehetne pontja a bal oldali menüben a Közösség alatt.
és azt honnan tudod majd, hogy aki piripócson vállalja a telepítést, ért is hozzá ... vagy úgy gondolja, hogy ért hozzá ... vagy csak szórakozik ... stb.
bartasziliA szabad vélemény-nyilvánítás alapján. Ebben a fórumban le lehet írni, ki mikor telepített és milyen sikerrel. Ha az nem egyezik a valósággal, akkor lehet kommentelni, hogy mit nem sikerült összehozni. Én úgy gondolom, hogy van mindenkiben annyi önkontroll, hogy 2 hét használat után nem fogja magát profinak kiadni :). Vagy lehet azt is csinálni, hogy egy teszten átesnek az emberkék. Lehetne jelentkezni, és azután kapna minden jelentkező egy plecsnit.
gyarakilaszloAmire jó lenne a Tananyag menüpont alatt található "kis" oldal. :-)
Szerintem is jó ötlet lenne egy ilyen adatbázis. Nem lenne rossz személyesen is találkozni/beszélgetni a környéken élő ubi használó(k)v/kal.
Ha gondoljátok felrakhatok egyet az oldalamra, és linkként itt meglehet adni mondjuk jobb oldalt. Az én elképzelésem: user kiválaszt egy települést, adatbázisba rákeres, hogy van-e user. Ha van feldob egy kapcsolat oldalt, ahol írhat neki, és ha az adott user elvállalja kapcsolatba lép a kérővel. (így nem kerül ki a neve/elérhetősége) Ha nincs akkor kilistázza az elérhető településeket, majd válasz és jöhet az űrlap. pch u.i.: a lekódolását megoldom...
pchÉn szívesen segítek akinek ilyen problémája van, nem vagyok profi inkább haladó:) Nem az én tisztem megmondani ki a profi és ki nem :)
Tök felesleges. Aki akarja meg tudja csinálni. Aki nem nem tudja. Most minek szenvedjen valaki egy fél napot azzal hogy jó esetben egy hétig fent legyen neki aztán jön windowsxp. Mellesleg akik vállalják azok jó esetben felnőttek. A legtöbb kipróbáló meg szerintem fiatal.
zoltan123Én ezzel nem értek egyet. Nálam háromból egy a "visszaeső". A többi megszokta, megszerette. Mivel XP-t sem tud feltenni, így nem az volt a célja, hogy letúrja, hanem az, hogy minél hamarabb berendezkedjen.
[törölve]
SevoirNekem tetszik :) Igazán úgy lenne jó, ha az itteni profilban csak be kéne jelölni egy négyzetet (lakhely megadása után), és egyből megjelenne ott. Megkérdezem, hogy megoldható-e ez.
[törölve]Meg ha már ennyire kapcsolódik a fórumhoz, akkor jó volna valami értékelési megoldás is, hogy az illetőnek ne kelljen átrágnia magát a kiszemelt egyén hozzászólásain, írott megoldásain, hanem csak annyit lásson, hogy mennyire vannak megelégedve a fórumos tanácsaival. Értékelni a felhasználói profilban is lehessen, mert biztosan van olyan is, aki fórumon kívüli online segítséget nyújt, és itt lehetne értékelni az offline eredményeket is. Csak hogy legyen valami viszonyítási alap, azaz mennyire biztos az illető a dolgában, mert szép dolog a segítség, de azért az sem árt, ha eredményes is. :)