A google a kernelbe nem tud belepiszkálni, max a saját gépein, saját hasznára. Javasolni tud, amit vagy elfogad a kernelt felügyelő csapat, vagy nem. A google önállóan nem tud belenyúlni a kernelbe, tehát ha bekerül bármilyen fejlesztése, az jó. Ez nem win-kernel, amibe az ms azt tesz bele, amit csak akar. Az majd esetleg a chromeOS lesz, de az is csak akkor, ha a google saját, zárt rendszert csinál belőle. Ez egyelőre jó, mert a komoly hálózati terheléssel dolgozó szervereken ezentúl nem lesz kérdés, hogy win vagy linux fusson, legalábbis addig, amíg az ms nem implementál hasonló megoldást. Ugyanezt nem tudja, mert azzal licencet sértene.
Google és a 2.6.35 Linux kernel
[törölve]
Múltkor a Microsoft is adott a kernelbe cuccot (igaz ahogy olvastam inkább a saját előnyére), sőt az általam nem túlságosan kedvelt Novell is erősen fejleszt bele. Most akkor használjak valami ősi kernelt? :D Egy kis statisztika, hogy a mostani kernelbe ki mennyit fejlesztett: http://lwn.net/Articles/395961/
sztem ez egy nagyon jó dolog, bár minél többen, minél többet fejlesztenének. sőt milyen jó lenne ha nyomtató gyártók, videokártya, hangkártya, modem, wifi, stb stb gyártók/fejlesztők is támogatnák, fejlesztenének a kernelbe! tuti nem lenne hw kompatibilitási probléma!
[törölve]Novell = ApróPuha mivel fölvásárolta a részvényeik túlnyomó többségét
Dr. Anonymousés ez mit számít? illetve baj e? engem az sem zavarna ha a microsoft fejlesztené a kernel 90%-át csak legyen jó, és bárkinek elérhető, hozzáférhető, és használható :D
[törölve]Az meglepett, hogy a Fujitsu is szerepel a listán, holott elég sok Fujitsu laptopnál vannak működési problémák (gyorsbillentyűk, wifi, stb.) Vagy azt soha nem akarják megoldani? Vagy A Siemens nem engedi... :)
[törölve]Igen, aztán rebesgetik is, hogy kihajítják belőle, mert a Microsoft nem tartja karban... :)
Dr. AnonymousErre linket is tudsz adni, vagy csak találtál egy FUD-ot?
én pártatlan vagyok:) fenét Google alkalmazásait nem lehet nem szeretni feltettem egy tesztelésre (felhasználói szemszögből): Linux idanka-desktop 2.6.35-020635-generic #020635 SMP Mon Aug 2 09:08:21 UTC 2010 x86_64 GNU/Linux igen vegyesek az észrevételeim: PeaZip: rendszerteszt jobb eredményt adott Videó lejátszás gyorsítása negatívba csapott át egyenlőre - szaggat a HD De a Flash az hasít, sajnos nálam eddig nem lehetett 720p HD-t nézi - most mintha az én gépemen lenne és tökéletes az élmény Valaki tesztelte a netet? Most látom használja a ramot: 5 perc múlva 964 MB
[törölve]
nevergoneElég az, hogy: 1, 2006-ban szoftverszabadalmi megállapodást írt alá a Microsoft és a Novell (megjegyzem, hogy a Red Hat és az MS is szerződött, de nem szabadalom ügyében). Aki olvasott már a szoftverszabadalmakról az tudja, hogy ez mit jelent. 2, A Gnome alapító és Novell alkalmazott, Miguel de icaza lett az Ms egyik legjobb dolgozója a tavaly. Ez szerintem poénos. Vagy mégsem? 3. (mono és az Ms ígérete)
nevergonehttp://www.novell.com/linux/microsoft/ http://www.hwsw.hu/hirek/44138/novell-elliott-associates-felvasarlas-feldarabolas-suse-linux.html továbbá érdekes, hogy az utóbbi linkben szereplö grafikon szerint 2006 óta mélyrepülésben a Novell - az az az év, amikor aláírta a PiciLággyal a paktumot (gondolom 2005 óta folytak tárgyalások)
[törölve]Most nem arra kell megerősítés, hogy a Microsoft és a Novell kapcsolatban vannak, hanem erre: Novell = ApróPuha mivel fölvásárolta a részvényeik túlnyomó többségét Ezt persze a másik válaszolónak is üzenem. :)