A Battle for Wesnoth című játékot, mint a legjobb nyílt forrású* stratégiai játékot gondolom senkinek sem kell bemutatni. :)
Nos mivel multiplayer-t akartunk játszani, ezért elkezdtem keresgélni valami jó pályát, amin két játékos vált vállnak vetve kedvére lekaszabolhatja a sötét kompjuter által küldött ork hordákat, azonban nem nagyon nyerte el a tetszésem egyik multiplayer pálya sem. Gondoltam gyártok egyet magamnak, ha pedig már így esett, akkor gondoltam legyen az valami ismerős terep, mondjuk székesfővárosunk Budapest.
Maga a térkép az alábbi linken nézhető meg: térkép
Ill. ha valaki szeretné kipróbálni akkor innen töltheti le. Történész hallgatóknak remek lehetőség történelmi csaták rekonstruálására. :) Én például lejátszottam Budavár elestét a 150 éves Ork hódoltság idejéból. A játékról csináltam két in-game képernyőképet:
A Városligeti elfek vezére hősiesen irányítja Vajdahunyad várából csapatait, kik a Kerepesi útnál állják útját az ostromló ork csapatoknak, miközben a Margit-hídon már érkezik a felmentősereg első hulláma:
screenshot 1
Eközben Budán az orkok a Gellérthegyen átverekedve magukat a Várkerthez értek, ahol a Budai íjjászok állták útjukat. Hadvezérük a Halászbástyáról próbál utánpótlást toborozni a Budai várban:
screenshot 2
-----
* bujtatott utalás, hogy miért nem teljesen offtopic a téma