Sziasztok!
Egy pár éve linuxozok,kezdtem egy p3-assal és szépen ment a compiz 64mb nvidia geforce-al.Gépet cseréltem,p4 256 ati radeon agp és szintúgy ment a compiz-még azt hiszem 6-os verziójú ubuntu/mint/kubuntu alatt is(ismerkedtem a disztrókkal).Leragadtam a linux mint-nél 7-es verzió ugyan az a gép és kb.másfél évig semmi gond nem volt.Teliszemeteltem a gépet,150Gb(200-as) mindenféle tartalom-és(most zavaros lesz)asszonykának kellett a winchester.Vettem egy 160-as sata-sat,betettem és vissza a mint7-minden tökéletes.Megjelent a mint8 majd a mint9.A 8-ast kihagytam,gondoltam kipróbálom a 9-est.Onnan kezdődtek a compiz gondok.Úgy 5-8 percig megállt a rendszer,a rendszer figyelő szerint a proci(pentium htt dual core 3GHz)2 és8% között ram 1Gb2-300Mb között,vagyis semmi kimagasló érték-szerintem alapjárati szinten járt.Kilőttem a compizt és begyorsult a gép.A fennti értékek nagyon kicsit változak.Kaptam egy ubi 10.04LTS-t gondolta megnézem azon,mi történik-sajnos ugyan ez.Nincs jelentős terhelés a rendszeren mégsem megy a compiz.
Most debian kde lenny-t használok compiz nélkül(ráment de valamiért nem megy-pedig még drivert is elfogadta.)Talán le is mondtam már a compizról,mert így is lehet ablakok között váltani és megfelelően használom.Inkább csak arra lennék kiváncsi,hogy ez is amolyan microsoft style féle új disztró-új gép combó?Kb 4-5 éves a gépem és eszemben sincs lecserélni.