szentikeNekem most az egyik ami fent van a Mint deb. xfce . El megy. Nincs semmi különösebb előnye számomra, sem hátrány. A (nálam) szokásos próba melót (flash film online) ugyanúgy 100% körüli cpu-nál nyomja. Ebből a szempontból még eddig az Ubi lts volt a legjobb és a Mint 11 gnome. Az ubinál szerintem sokat segített a kodekek és lejátszók, amiket szoktam. Semmi különös csak gecko mediaplayer, gnome mplayer, ubuntu korlátozott extrák, libdvdcss2 csomag. De mintha ezekkel kevésbé pörgetné a cpu-t. Minden más pedig amúgy sem terheli. Tehát igazából annyira nagy okom nincs debiános rendszerre. Bár a Mint debian xfce a nvidia-s meghajtó nélkül is szépen, sőt jobban kezeli a hdtv-met mint az ubi a zárt meghajtóval. Csak a macera az, hogy amit már végig játszottam probléma megoldásokat ubin és ubis minten, azt a debiánon előlről kellene. Főleg a nyomorult microsoft vx-1000 webkamerámat.
Elvileg még jön egy teszt uhu-val, mert azt sok helyen olvastam, hogy flash-nél és amúgy is kis terhelést ad a cpu-nak. Nemtom, de megnézem.
Egyenlőre az tény, hogy nekem legszimpatikusabb a Mint vonal, és a crunchbang openboxban szeretem a puritán pörgősséget. Szóval perpillanat, nézelődöm, aztán kitalálok valamit ami nekem és erre a masinára jó.