Miután több tesztelőtől is jót hallottam a maverickről frissítettem én is a laptopon lévő rendszeremet. Egy-két probléma van, és nem vagyok benne biztos hogy az elkövetkezendő frissítések ezt orvosolnák, így keresem a megoldást: 1.) Az empathy ikon megjelent a panelen is. Az indicator-appletben benne maradt a "csevegés ikon" és el is tudom indítani, de elindulás után a panelen is megjelenik az empathy ikon, mint a régi szép időkben. Én ennek nem örülök, így próbáltam egy-egy újratelepítést az indicator-applet és az empathy esetében is , de nem javult. Szokott még ilyen problémát okozni, ha újabb verziót telepítünk az empathyból, de ez most a ubi tárolóból való, ami a telepítéssel jött (2.31.91.1) így ez kizárva. 2.) A bejelentkezéskor is tapasztaltam két furcsa jelenséget. Bootoláskor az ubuntu logó valami nagyon kis betűtípussal jelentkezik. Olyan mintha driver probléma lenne, pedig ez a telepítés után indítva még pár idításig jó volt, sőt a kikapcsoláskor most is jól jelenik meg. Mondjuk ez érdekel a legkevésbé valahogy kibírom azt a pár másodpercet :D 3.) Amikor megjelenik a beléptető panel, olyan mintha rosszul lenne a képernyőméret beállítva, mert a panel sem középen van és a jobb alsó sarokban elhelyezett kilépés, újraindítás gomb nem is látható. valahol állítható ennek a bejelentkezési képernyőnek a mérete? 4.) induláskor a hangrendszer mindig némítva indul. A. gép: IBM thinkpad t43 vga: ati radeon x300 ubuntu 10.10 beta

Ma reggel friss aggyal nekiugrottam még egyszer a feladatnak. gyorsan létrehoztam egy új usert és megnéztem alapbeállításokkal mi a helyzet. Nos, az empathy tökéletesen működik, tehát valamelyik beállításom csinálja a problémát. Az empathy settings fájljait próbáltam már kitörölni .config .local .cache mappákból, de nem hozott eredményt. vajon mit kell még törölnöm? A gdm problémát az okozza, hogy valamiért 1360x768 felbontást állít be magának, ezért nem látszik a jobb oldala az asztalnak (illetve itt még nincs asztal). A felhasználói fiókba lépéskor már helyreáll a beállított 1024x768 érték és rendben a dolog. Vélhetően ez a probléma összefügg a bootlogó megjelenéssel is, ha helyreállítom a felbontást remélhetőleg szépen jelenik meg a bootlogó is. Kérném a közönség segítségét :D

Ennyivel később: 12 év