Pár napja az egyik frissítés óta hibásan jelenik meg a bejelentkező képernyőm. Annyit már kinyomoztam, hogy a problémát az okozza, hogy alapértelmezettként olyan felbontást használ az ubuntu, amit a laptop monitorja nem tud (1024x768 helyett 1360x768) így ez okozza azt, hogy a bejelentkező képernyő fele nem jelenik meg. a saját felhasználói fiókomba lépve be tudom állítani a helyes adatokat, de ez nyilvánvalóan nem vonatkozik a bejelentkező képernyőre. Fórumokban olvasva azt láttam, hogy az alapértelmezett képernyőfelbontást az xconfig fájlban lehet beállítani, azonban nekem olyat nem használ a rendszerem. A driver nyílt driver, zárt meghajtót nem talál hozzá a kereső, de minden teljesen jól jelenik meg (asztali effektek stb), nincs vele probléma a leírtak kivételével. Ilyenkor mi a teendő? Hol tudom beállítani az alapértelmezett monitor felbontást?

Ezt nézegesd meg: http://ubuntu.hu/node/14890 Itt leírják, hogy kell xorg.conf fájlt gyártani, ha nincs, ha elkészíted a megfelelőt, azzal minden kiválóan megy! szoda

Ennyivel később: 12 év