Érdekes hibajelenség történt a minapi 10.10-es frissítéssel. A képernyő (nem tudok jobbat) összeomlott. A hibajelenség pontosan: az indulás után a boot képernyő még jó, az Ubuntu felirat is jó, de a desktop már csak egy fekete/lila köd. Bocsánat de nem igazán tudom a hibajelenséget jobban leírni. Csökkentett módban elindul. Compiz fent van. A gépem thinkpad t42-es. Eddig minden distro simán ment rajta. Ati mobility 7500-s videókártyával. Valakinek valami ötlet??????????????

10.10 -es ? Miért csodálkozol, még ki sem adták ... Nem szivatásból mondom, de nagy betűkkel ki volt írva, hogy csak tesztelésre, éles gépen ne használd. Töröld ki a saját mappádból a /.config/compiz könyvtárat (ha jól emlékszem ott van ) , ezzel alapra állítasz vissza mindent. Adj ki egy metacity --replace parancsot a terminálból, indítsd újra,és imádkozz...

KálmánbátyámPersze persze nem is azért írtam csak, azért volt érdekes a dolog mert a beta rendesen ment hiba nélkül. Ahogy írtam a frissítés kuszált össze valamit. Arra voltam kíváncsi járt e így más is. És ha igen mi lehet a megoldás. Kicsit úgy voltam vele ennyire a kiadás előtt már nem lesz gond. De természetesen 10.04 fut a gépen a 10.10 külön partíción van

Szóval nem jött össze. Talán az 10.10 RC-re javítva lesz. Elképzelhető kipróbálok egy daily telepítőlemezt hátha javítottak rajta.

Üdv! Nálam ugyan ezt csinálta a 10.04, 2 gépen is, az egyik x86os, a másik x64-es... Valami frissítés okozhatta, mert azóta helyreállt. Azt hiszem a compiz csesződött el, mert miután ujraindítottam a grafikus felületet, nem jött elő ablakkeret, és nem működött a compiz. Szerintem frissítsd a rendszered parancssorról (alt+ctrl+f1 pl), és utána talán rendbe jön nálad is. Üdv Matyi

mooattyiSajna nem jött össze. Egy kicsit aggódok is mert a mai RC is ugyanezt produkálja már Live üzemmódban.

Ennyivel később: 12 év