kovacsbalu ki_ezGrbubban választva a 10.10 által feltett kernel recovery módját és ott a start failsafe X-et kiválasztva megy. Itt lesz a baj: [ 348.957] (EE) intel(0): No kernel modesetting driver detected.
kovacsbalu Meglett nekem a MEGOLDÁS!!!! (az én problémámra) Ez volt a grub configomban 10.04-hez: (/etc/defaukt/grub) GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset acpi_backlight=vendor" a "nomodeset" kikapcsolta a KMS-t és nem tetszett neki. most kiszedtem a grubbol: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor" (update-grub szükséges a módosítások érvnyesítéséhez!!) És minden szuper megy az X és a Gnome! szurkefarkas...neked nincs semmi spéci a grub configban?
szurkefarkas kovacsbaluAzt hiszem egy időre lemondok a 10.10-ről a telepitője 2-ből 2x omlott őssze úgyhogy visszaraktam a 10.04-et
aqua kovacsbaluugyan ez a probléma elindítottam recovery mode-ban a frissítés kezelővel frissítettem a kernelt frissítette azóta működik
kovacsbalu Ma jött update és azóta nem kell KMS paraméter sem és megy a sleep is. Igaz a fényerő még mindig nem :(
vitya_ kybersasNagyon köszönöm, nekem ez segített (Asus laptopon intel grafikus chippel). A gond az volt, hogy nem is írt ki hibaüzenetet, csak egyszerűen nem indult a grafikus felület.