sziasztok.
van egy elég banális problémám, amire viszont sehol nem találtam leírást, pedig - vagy talán épp azért, mert - vélhetően elég triviális a válasz.
bizonyára valami billentyűkombinációt megnyomhattam, mert úgy két napja nem működnek a shift billentyűim. illetve csak az eredeti funkciójukat nem végzik, azaz nem írnak nagybetűt, és a shifthez kötött karaktereket nem tudom használni {ezért nincs a szövegemben sem nagybetű, sem kérdő- vagy felkiáltójel, és ezért van kapcsos zárójel a rendes helyett...}. ha shiftet nyomok, mikor egy -szövegdobozba- írok {akár ebbe, ahova ezt írom}, nemcsak hogy a kurzor eltűnik, hanem még a doboz kijelölését is leveszi, mintha nem is írnék bele...
ugyanakkor nem a billentyűzet hibás, mert például több elem kijelölése nyomva tartott shifttel működik, sőt, xp alatt is kipróbáltam a billentyűzetet, és ott minden rendben volt. más gombokkal, úgy látom nincsen gond.
még a kiadás napján frissítettem 10.10-re, de nem hiszem, hogy összefüggésben lenne vele a probléma, úgy emlékszem, hogy utána még nem csinálta ezt.
ha tényleg banálisan egyszerű a válasz, légyszíves súgjátok meg, hogy milyen kombót nyomjak, vagy adjatok ötlete, hogyan próbáljam megjavítgatni...
elnézést a kicsit zagyva leírásért, utólag toldozgattam bele még fontosnak tartott információkat.
válaszotokat előre is köszönöm