Kimarite- Visszaállítási pontot tudsz készíteni, az alapértelmezett tárolási könyvtárat (/home) megtudod változtatni, igen (Funkciómenü -> Beállítások). Csakis írható Linux fájlrendszer jöhet szóba, NTFS semmiképpen sem használható, pláne nem optikai lemez.
- A rendszermásolásnál ugye kiválasztasz egy vagy több partíciót, ami(k)re történik majd a másolás. Természetesen ezen partíciók formázásáról van szó, ezt lehet esetlegesen tiltani. Ennek én mondjuk csak a /home alá külön csatolt partíciónál látom értelmét, hogy azok az adatok amelyeket tartalmaz, azok ne törődjenek.
- A felhasználók könyvtáraiban levő nem rejtett és nem rejtett könyvtárakban levő fájlok akarnának a felhasználói adatfájlok lenni. Ha ezeket nem másoltatod vele, akkor csak a beállításfájlokat nyomatja át az új helyre. Ugyanez érvényes a Live rendszer készítésére is, tehát ilyen általános telepítő létrehozására egyelőre biztosan nem alkalmas a funkció (bár én nem is terveztem ilyesmit).
- Live rendszer alól futtatva (ez lehet sima telepítő vagy egy elkészített is) rendszer-helyreállítást lehet alkalmazni, vagy ott is lehet a rendszermásolást használni. Helyreállításhoz kell egy visszaállítási pont (be kell tallózni a tárolási könyvtárat), vagy a Live rendszerkép is használható. A /mnt könyvtár alá kell csatolni kézzel a helyreállítandó rendszer partícióit, aztán már lehet is indítani a helyreállítást.
Igazából ilyen nagyon alapos leírás nem létezik, csak ilyen bemutató jellegű, meg kis videó. Manualt és helpet is írtam, de ezekben nincsen olyan érdemi információ amire Te gondolsz. Viszont ha az elemek fölött megtartod az egeret, akkor mindenhol kapsz segítséget, csak el kell olvasni. :-)