Kedves Kendek,
elsőként szeretném megköszönni az általad készített programot. Most először használnám egy telepített rendszer migrációjára, és ebben kérnék tanácsot tőled.
A számítógépemen adva van két merevlemez: sda, 160GB és sdb 30GB.
Eredetileg a 160Gb-os lemezzel készítettem el a számítógépet. Két operációs rendszer van rajta:
sda: Ubuntu Maverick, ext4-en 25 GB ----- linux swap 2gb ----- Windows XP 130 GB ntfs.
A gép dualboot, amint ez látható, a GRUB2 (nyilván) ennek a merevlemeznek az MBR-jéhez kapcsolódik.
A közelmúltban lett egy 30 GB-os merevlemezen, korához képest igen gyors (UDMA-166) IDE. Azt találtam ki, hogy a meglévő Ubuntu (fő)rendszeremet átmigrálnám erre a meghajtóra. Nyerek egy kis helyet. Felosztása a következő:
sdb: ext4 (üres) 28,5 GB ---- linux swap 2 gb
A Rendszermentben a Rendszer másolása opciónál akadtam el. Megadom, hogy a rendszergyökért (/) tegye az sdb megfelelő partíciójára, lapozónak pedig azt használja, de hova telepítsem a GRUB-ot?
Maradjon a jelenlegi helyén, az sda-ban, tegyem át az sdb-re?
Pontosabban, mit kell tennem ahhoz, hogy a GRUB2-ből elinduljon az Ubuntu, az sdb első partícióján, illetve igény szerint a Windows az sda harmadik partícióján? Megoldja a Rendszerment, vagy hozzá kell nyúlni a GRUB2-höz, amitől kicsit félek?
Segítségedet nagyon szépen köszönöm!