FRISSÍTETTEM: kb. 6 hónappal ezelőtti frissítés óta az Ubuntu10.04 jelszót kér és nem tudom kiirtani belőle! Jelenség: Lila ubuntu bejelentkezési képernyő 1-2 másodpercre bejön majd eltűnik. PONTOSAN: Fekete képernyőn bal oldalon fent kiírja a verzió nevét : ubuntu10.04LTS ....desktop tty1 és bejelentkezési nevet kér. - Ha semmit nem csinálok, kb, 15 mp múlva elindul. - Ha beütöm a ctr-alt-F7 -et (lentebb tanácsolták) ugyanígy 15 mp. Utána már normálisan megy. További javaslat miatt ide másolom az etc/Fstab tartalmát: (de nem tudom ebben mi mit jelent!) proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0 /dev/sda3 / ext4 errors=remount-ro 0 1 UUID=5d897eab-0b59-4974-90c9-a81fc4718d73 none swap sw 0 0 /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0 /dev/sda6 /media/FOTOZENE ntfs nls=iso8859-1,umask=000 0 0 /dev/sda5 /media/MUNKA ntfs nls=iso8859-1,umask=000 0 0 /dev/sdb1 /media/sdb1 vfat dirsync,users,noauto,user,noatime 0 0 /dev/sdf1 /media/sdf1 vfat users,noauto,user 0 0 Hogyan lehet eltüntetni a fekete képernyőn bejövő jelszó kérést? ÉS VÁRAKOZÁST??? IDEGESÍT! eddig pillanattok alatt idult! Most meg ülhetek előtte és várhatok...

Nem akarok butaságokat fecsegni, de amikor nekem ilyenem volt anno, akkor grafikus probléma volt. Igazából átváltasz ilyenkor a Ctrl+Alt+Fvalamennyi terminálra, mert bekakil a gdm vagy az xorg. Tudom nem túl szakszerű megfogalmazás, de én innen indulnék el. Nézzél logot, hogy mi történik, miért száll el.

gordi90nagyjából azt írja ki a fekete képernyőn hogy: Ubuntu 10.04 .... tty (mi ez a tty ?) login for (nevem) desktop:........ ide ha beírom a nevet, akkor még kírja kb. 1 másodpercre hogy: password:..... de nem vár már semmit hanem magától tovább megy.

ubuntukezdoHa vársz még picit (nem gépelsz semmit), nem indul el magától a gdm? Illetve a Ctrl+Alt+F7 billentyű hatására mi történik? (akkor nyomd meg, mikor kéri a felh. neved a terminálon) http://en.wikipedia.org/wiki/TTY

eszesHello, sajnos hiába várok, amíg a felhasználó nevet nem ütöm be, addig nem megy tovább. Utána viszont nem kéri a jelszót. (kiírja kb. 1 másodpercre a kérést, de hát ennyi idő alatt...) Szóval innentől már megy magától. A billenytyűkombinációt majd este kipróbálom. Gondolom az elmúlt héten érkezett valamelyik frissítés okozta, őszintén szólva nem szoktam végig olvasni hogy mit akar frissíteni mert úgyse értem.

eszesHello! CTRL + ALT + F7 -re ugyanúgy elindul mintha a nevemet adnám be. De újraindítás után ugyanez a helyzet. Végül is nem az számít hogy a nevemet ütöm-e be, vagy a CTRL+ALT+F7-et, hanem az hogy eddig 16 mp-en belül felált a rendszer, most meg itt ülhetek előtte hogy elinduljon. HOL LEHET KIVENNI BELŐLE EZT A JELSZÓ KÉRÉST? MÁSOKNÁL EZ NEM JELETKEZETT??????

ubuntukezdoMég nem vagyok expert Ubuntuban, de úgy gondolom hogy valamilyen config fájlban van rossz bejegyzés, ezért nem a GDM-et látod alapból, mikor bekapcsolod a gépet. Én megpróbálkoznék egy dpkg-reconfigure gdm paranccsal terminálban, ez elviekben megkérdezi, hogy a gdm default login screen legyen-e. (De azért erre várj egy helyeslő hozzászólást, mert nem tudom milyen hatással lehet a gépedre, illetve ha kipróbálod, és balul sül el, akkor ne szidj. Minden esetre ebben az esetben mentsd el a kritikus állományaidat valahova) A hétvégén nem leszek gépközelben, ha a fenti nem segít, és addig nem jelentkezik más ötlettel, akkor utána segítek megoldást keresni a problémára.

Ennyivel később: 5 nap

Na annyit "javult" a helyzet a tegnapi frissítések letöltésével, hogy bár továbbra is kéri a jelszót a fekete képernyőn, de ha nem adom be, akkor is elindul kb. 5 mp. múlva. innen kezdve minden normálisan megy tovább. MÁSNAK NINCS ILYEN GONDJA?

• NNME válaszolt erre.

ubuntukezdoNekem el sem indul a rendszer. 10.04-ről frissítettem 10.10-re és ugyan az a fekete képernyő jön be, beirom a login nevet és jelszót, és úgy fut az egész mintha Terminalban dolgoznék.

Ennyivel később: 9 nap

Újabb "érdekes" jelenség. ( a korábbi továbbra is fennáll, tehát induláskor 2 mp. lila bejelentkező képernyő után átvált a fekete képernyőre és kéri a nevet) ÚJ: Mielőtt ez megtörténne, még a lila képernyőn kírja hogy nem tudja csatolni az .... meghajtót. S= megszakítás.....stb...különben vár a végtelenségig. Ugyanez előjött a rokonomnál telepített gépen is! Szóval az a gyanúm hogy valamelyik frissítéssel érkezett!!! Ki mit tud? Várjak egy következő frissítésre? Hátha kigyógyul belőle? Vagy bele kell piszkálni? Vagy újra kellene telepíteni?

eszesIgen, volt bedugva, fénykép-letöltés miatt. De nem tudta se leválasztani se eltávolítani, azóta benne van induláskor ez a felirat.

ubuntukezdoNézd meg, hogy /etc/fstab fájlban van-e bejegyzés róla, és ha van, töröld. Akkor a köv. indításnál már nem keresi.

Ennyivel később: 4 hónap

Üdv mindenki-net! Hasonló problémám van, csak én Lubuntut használok, frissítettem majd következő indulásnál kéri a logint és a passt de nem indítja a grafikus felületet, hanem parancssoros felületen marad, a szokásos parancsokkal sem tudtam elindítani a grafikus rendszert. Valakinek valami ötlete? ui.: van egy dualboot-os ubim de sajnos szükségem van a firefox-ból a könyvjelzőkre, azt ha nem mentettem le, megtalálom valahol (usr/share...)? Köszi!

szulti"a szokásos parancsokkal sem tudtam elindítani" Írd le, kérlek, mikkel próbálkoztál, csak akkor lehet segíteni... "szükségem van a firefox-ból a könyvjelzőkre, azt ha nem mentettem le, megtalálom valahol (usr/share...)" Persze, de nem ott. ~/.mozilla

Dr. SzösziKöszi időközben el tudtam indítani a rendszert de valami komoly gáz van mert betölt az asztal és ezzel vége, se ikonok, se panel, se billentyűparancsok, nem tudom mit frissítettem de jó lett. Van tehetségem az os tönkretételéhez. Újrahúzós a történet. Megtaláltam a könyvjelzőket ott ahol mondtad. Köszi.

Ennyivel később: 3 év

ubuntukezdoSziasztok. Nekem ugyanez a problémám Ubuntu 12.04 LTS-en. Kb 4-5 hónapja jött elő csak úgy magától ez a hülye Tty, előtte már ez az LTS volt fenn megjelenésétől fogva és egyszer sem jelentkezett. Én eddig borzasztóan béketűrő voltam és imádom az Ubit mert öreg létemre kiválóan boldogultam vele már vagy 5-6 éve, azóta nem is láttam windowst. Ez azonban nagyon bosszantó és ahogy látom nagyon sokaknak okoz gondot miért nem javítják a töméntelen frissítésekben?! Nálam van kb napi 5 x gép indítás ebből legalább egyszer ez jön be és sehova nem megy tovább sem loginnal, sem jelszóval, le kell kapcsolnom a gépet majd újból be. Ezt akár kétszer is eljátssza egymás után és mivel voltak még zavaró gondjaim a rendszerben újra telepítettem. Nos, azóta ez a Tty akár már háromszor egymás után is jön, tehát bekapcs, jön a Tty képernyő, kikapcs ismét jön, majd van, hogy negyedjére indul el rendesen. Elképesztően bosszantó! Angolul nem tudok hiába is keresném a megoldást és akár hogyan keresek rá a keresővel nincs jó válasz. Amit írtatok mit üssek be, arra nem reagál. Hihetetlen tud már bosszantani! Persze ebbe a totyikba már nemigen jártok de hátha mégis és hátha lenne már rá orvosság csak én nem tudom.....:-)

tutisHa újratelepítés után is rendszeresen jelentkezik, én körülnéznék a hardver körül, valamint a grafikus felületnél (log-ok). Ez nem normális jelenség.

Ennyivel később: 8 év