[törölve]Bizony, kb fél éve váltottam én is Ubuntu-ról Fedora-ra, és már vissza nem mennék. Ennek ellenére szoktam nézegetni Ubuntu-t is, vboxban is van egy mindig, de csak tesztelgetésre...
Azt el kell azért mondani, hogy hosszabb időt vesz igénybe egy Fedora "testre szabása", mint egy Ubuntu-é, és akinek nincs türelme hozzá, hamar elkeseredhet, hogy nem megy...
Bár nekem is, mikor először döntöttem úgy, hogy belevágok a nagy Ubuntu megismerésébe, elég sokat kellett olvasnom, tanulnom, hogy gyorsan be tudjak állítani mindent ami számomra szükséges.
Az, hogy melyik a jobb disztrib, egyik-másik, azt csak is a felhasználó döntheti el, saját igényei alapján. Az én véleményem az, hogy az első pár nagy disztribúció (Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, stb...) mind nagyszerűen használható a mindennapi életben. Aki pedig mindent maga akar beállítani, hegeszteni, ott a remek lehetőség egy Gentoo vagy egy Arch személyében, hogy többet ne említsek :D
Az Ubuntu-ról annyit, de lehet, hogy ez inkább az Ubuntu.hu csapatát illeti, nagyszerű közössége van, és szuper honlapot hozott létre. Rengeteget tudtam tanulni itt, és mostanában is sokat tudok (bár nem Ubuntu-t használok), annak ellenére is, hogy csak viszonylag ritkán "ragadtam tollat" problémáim leírásához és megoldásához. CSAK olvastam, és így is megtaláltam általában a választ...