Sziasztok!
Következő problémával fordulok hozzátok. Ma felraktam a 7.10es ubuntut, de előtte megpróbáltam elmélyedni a témában :) utánanéztem a támogatott wifi kártyáknak és az enyémet csak külön program leszedése után lehet elméletben életre kelteni. A kártya egy Linksys WUSB54gG v4. Le is szedtem a hozzá javasolt ndiswrepper 1.9 progit synaptic-kal fel is tettem a gépre majd jelezte hogy rakjam be az install cd-t mert azon van frissebb. Frissítettem majd utána be szerettem volna állítani a kapcsolatot. Látja a lakásban lévő Linksys WRT54G v7-es routert majd kapcsolódnék... de sajnos sehogy sem tudtam kapcsolódni a routerhez hiába írtam be a wepet, próbálkoztam akárhogy sajnos nem jöt tössze... látja a hálózatot 80%-os jelerősséget írt de nem tudott kapcsolódni...
Mi lehet a probléma? Mit csináltam rosszul? A WEP-nél nem tudtam eldönteni hogy hexadecimális vagy ASCII próbáltam mindegyikkkel de nem működött. Volt egy olyan pont is hogy 128 bites ellenőrzőmondat. Ide a routerben megadott passphare-t kellene beírnom? Az ip DHCP-vel kiosztott.
Előre is köszönöm a segítségeteket!!!
Üdv.: Kiskaresz