Sziasztok feltettem a 7.10 -et tök jól működött meg minden, de azt vettem észre, hogy időnként lefagy :( Volt úgy, hogy bekapcsolástól számított 30 perc múlva, de olyan is, hogy 1 napig volt bekapcsolva, és utánna fagyott le. Teljesen változó műveleteknél fagy le. Volt, hogy net közben, volt videóközben, sőt, még akkor is lefagyott 1x, amikor a képernyőkímélő ment... :( Átlagban napi 2-3X fagy. Fagyás után egér mozog, de semmi másra nem reagál, még Ctrl+Alt+Backspace re se. Memtest 14 óráig futott, nem talált hibát, ismerős mondta, hogy ACPI-t kapcsoljam ki azt is megvolt, nem segített, de már ötletem sincs :( Akinek van valami jó ötlete, hogy mitől lehet az pls segítsem! Hardver: Intel Pentium 4 3.06GHz ATI Radeon 9200 (Én erre gyanakszok, de konkrét ötletem nincs) 1Gb DDR 533 Köszi Petika u.i: Win alatt minden okés, nem fagy semmi, csak a szokásos Wines fagyások, de ilyen váratlanok nincsenek.
Időnként lefagy :(
Esetleg próbáld meg a grub-ban kernelparaméterként megadni, hogy noapic nolapic. Hasonlóan, mint ahogy a noacpi-t próbáltad. Hátha...
Köszi szépen, ezekkel sikerült megoldani 1,5 napja nem fagyott, ez már jó jel :) Majd végiggondolom még, hogy mi okozhatta a problémát, de most kiélvezem, hogy nem fagy, és nekiállok tanulni :D:D:D Köszi szépen :) Petika :)
Sziasztok! Adott egy 200 GB sata winchester, két részre van particionálva egy 20 GB a rendszernek, a maradék a /home-nak! A héten észrevettem hogy egypárszor megfagyott az Ubuntum, eltűnik a hátterem, a menüsorom, az ikonok és semmire sem reagál csak az egér mozog. És a winchester jelző led folyamatosan világít. Olyan mintha a /home-ot választotta volna le és keresné. A logokban semmit sem találtam ami utalna valami hardver hibára. Eddig nem volt gond, lehet hogy valamelyik heti frissítés okozza a hibát? Ilyenkor mit lehet csinálni? Hogy lehetne kideríteni hogy mi a probléma?