hi A fent említett kártyával van gondom ubuntu (kiwi) 7.10 alatt. A drivert envy segítségével sikerült feltelepítenem szépen működik is, a tv kimenet is működik. A problémám az lenne, hogy beállítok szépen mindent. Az nvidia settingsben van olyan, hogy mentse el az xorg konfigot, rákattintok hibaüzenet nincs, de ezeket csak addig jegyzi meg, amíg újra nem indítom a gépet, utána minden visszáll, más lesz az asztal felbontása, a tv kimenetet pedig kikapcsolja. Ezzel mit tudnék csinálni? Másik problémám szintén a tv kimenettel kapcsolatosan: Én szeretném a monitorom 1152x864-es felbontásban használni, de a tv kimenetre max csak 1024x768-as felbontást tud küldeni, de így a filmekből egy elég nagy rész hiányzik. ezt lehet valahogy orvosolni? és ha lehet ne azt tanácsoljátok, hogy vegyem kisebbre a monitor felbontást, mert azt nem szeretném :D vagy esetleg itt nincs olyan megoldás, mint windows alatt, hogy videólejátszásnál a tv kimenetre a videót teljes képernyősben továbbítsa. Harmadik probléma: használja valaki a Gnome Subtitles (http://gnome-subtitles.sourceforge.net/) programot? Sikeresen feltelepítettem, minden szépen működik, video preview is van, de sajna csak kép, hang nincs, így meg nem sok mindenre lehet használni. Valamint még valami. Az mitől lehet, hogy a VLC van olyan felirat (srt típusú) ahol az ékezetes betűk helyett kérdőjelet tesz, de van olyan amelyiknél megjeleníti rendesen. Itt mit kellene állítanom, hogy mindig jó legyen? Előre is köszönöm a segítséget!
Geforce MX440 tv out és egyéb probléma
a legutolsó problémára: vlc-ben a megnyitásnál tallózd be a feliratot, és a haladó beállításoknál a feliratszöveg kódolását állítsd át ISO-8859-2-re, hátha csak ez a baj.
Az xorg.conf-ot nekem sem mentette el, én így csináltam: 1. csinálsz egy biztonsági másolatot az xorg.conf-ról terminálban: sudo cp /etc/X11/xorg.conf xorg.conf_backup 2. elindítod az nvidia settingset és megcsinálod a beállításokat, ahogy akarod(felbontást, monitorfrissítési frekvenciát), utána lenyomod az Apply gombot, azután lenyomod a Save to X Configuration gombot, de ott nem a mentés gombra mész, hanem a Show prewiev-ra, ott megjelenik egy csomó szöveg, kijelölöd az egészet és ctrl+c -vel másolod. 3. terminálban megnyitod az xorg.confot: sudo gedit /etc/X11/xorg.conf kitörölsz belőle mindent, ami benne van és ctrl+v -vel beilleszted, amit az előbb kimásoltál, utána simán Mentés gomb a geditben. Remélem érhető volt, nekem így sikerült megcsinálni.