andy2.0 Sziasztok! Egy olyan eljárást keresek, amivel egy hosszú zeneszámot (ez esetben ez egy egész album egyben) fel tudok darabolni több számmá. Természetesen ugyanolyan formátumban, és ott elválasztva ahol én akarom. Előre is köszi a segítséget :)
ar3.14 Ha .mp3, .ogg, akkor Mp3splt ( http://mp3splt.sourceforge.net/mp3splt_page/home.php ).Az Mp3splt nem végez újrakódolást, ezért nincs minőség romlás, és pillanatok alatt végez. Ha .wav, .flac, akkor audacity.
andy2.0 ar3.14Köszi a villámgyors válaszokat! Asszem Audacity lesz, mert .flac a delikvens :P Csak még egy kérdés: itt miután importáltam a fájlt, a Szerkesztés=>Szétvágás az, amit keresek? Vagy a "Szétvágva új"?
kukimuki én meg pont az ellenkezőjét szeretném elérni. Több mp3 fájlt szeretnék egybefűzni. Állítólag az audacity tudja ezt, csak én nem tudom, hogy kell rábírni erre. Valaki segíthetne!
gyarakilaszlo kukimukiMegnyitod a programot, majd Fájl -> Importálás -> Audió... Ezután egymáshoz illeszted a hanganyagokat, majd vagy az egészet exportálod, vagy kijelölsz szakaszt és azt.
kukimuki DömcsiEzt kifejtenéd bővebben? Mert nekem azt írja, hogy: lajos@lajos-desktop:~$ sox *1.mp3 2.mp3 3.mp3 4.mp3 kimenet.mp3 sox FAIL formats: no handler for file extension `mp3' lajos@lajos-desktop:~$ Nem tudom, hogy mit kellene tennem!
gyarakilaszlo kukimukitedd egy mappába az összes összefűzendő mp3 hangfájlt és azután a mappába lépve add ki az eredeti parancsot: sox *.mp3 kimenet.mp3
kukimuki gyarakilaszloMegcsináltam, amit javasoltál, de akkor is ugyanaz a helyzet, ugyanazt a hibaüzenetet kapom. Kipróbáltam úgy is, hogy a csillagot elhagytam, ugyanaz. A fájlok nevei egyszerűek, 1.mp3 2.mp3 3.mp3 4.mp3 Nem akarja az igazságot.
gyarakilaszlo kukimukiA sox csomag telepítve van? :) Egyébként ez is megoldás lehet: http://goo.gl/PXe8T
kukimuki gyarakilaszloIgen, fel van telepítve, de akkor is ugyanazt kapom! Viszont az mp3wrap elvégezte a feladatot, igaz, hogy ahol véget ér az egyik szám, és kezdődik a másik, ott hallható egy kicsi szünet, ami viszont rettenetesen zavaró! Köszönöm a tippet!
gyarakilaszlo kukimukiAudacityvel nézd meg az eredeti fájlokat, mert lehet, hogy valóban van az elején és a végén is szünet. Azokat vágd le és mentsd el, majd újból próbáld meg összefűzni.
kukimuki gyarakilaszloKipróbálom még egyszer az audacity-t, bár eddig csak a windows-os verzió alatt jött össze a vágás, ubuntu alatt nem.
kukimuki kukimukiOFF: Ki akartam próbálni, és akkor jöttem rá, hogy nem fog menni, mert hétfőn a kisfiam lefocizta a szekrényről a hangszórókat! On