No nem kell megijedni, semmilyen bírósági, vagy rendőrségi sztoriról nincs szó... Az index.hu-nak van egy ilyen rovata, amiben az emberek megírhatják, ha látták valamelyik celebet az utcán, bevásárlóközpontban, moziban, boltban, nyilvános vécében, akárhol. Az ötletem a következő: megírhatnánk ebben a topikban, ha láttunk valahol - cégnél, könyvtárban, hivatalban, parkolóórában, stb. - Ubuntut futni.

Az ötletet az adta, hogy a Szegedi Tudományegyetem könyvtárában már rég felfigyeltem rá, hogy a "raktári kikérő" szoftvert futtató gépek valamilyen linux-szal működnek. Mivel nagyon lecsökkentett verzió volt rájuk telepítve (a könyvtár saját hátterével, színsémájával), kellett csinálnom egy restartot, hogy kiderüljön, milyen linux is az... És kellemesen meglepődtem: Kubuntu fut a könyvtári gépeken! Az már más kérdés, hogy az internetezésre + dolgozatszerkesztési munkákra már XP-s masinák vannak (és azok vannak többségben)...

harrasaz xp-s gépeket kellett volna restartolnod egyfolytában :-) ______________ ..::Sevoir::..

harras A tokaji könyvtárban is ubuntu van rendszeresítve :-)

harrasJó az ötlet! És ez alapot adhat az esettanulmányokhoz is. A tokaji srácokat meg is kérdezem majd, hogy ezügyben tudnak-e segíteni. Akkor én is megadok két példát: Budapesten a Castro sörözőben fut két gépen Ubuntu (meg 5.10, ha jól emlékszem). És a Nyitott Műhelyben, ahol a Szabad Szoftver Estéket szoktuk megtartani, szintén mindkétkét gépen Ubuntu fut (7.04) - ezeket Toros telepítette. Egyszer majd talán ezekből is esettanulmány lesz.

Ennyivel később: egy hónap

harrasA harmadikon már van 14 kísérleti 'internetezés + dolgozatszerkesztés' kategóriás gép az egyetemi könyvtárban Szegeden Ubuntuval felszerelve.

Azt hiszem az iváncsai könyvtárban is van Linux (ismerősöm mondta).

FrigyesÉpp tegnap mesélte haverom, hogy látta. Lehet, elmegyek kicsit lesni a fejeket, hogyan boldogulnak vele...

Nagykanizsán a könyvtárban Ubuntu fut.

Sziasztik! Vecsésen a Roder I. utcában van egy kis söröző(CIKLÁMEN) és InterNet Klub. Ott jelenleg 3 gépen fut az UBUNTU. Állítólag hamarosan lesz még 2 gép és lehet majd foto kidolgozást is csinálni és knyomtatni is. 10X15 szublimációs. Az áráról még nem tudni.

varszegijSziasztok! Én ma döntöttem el hogy egy kecskeméti cégnél 3 gépen fog Ubuntu 7.10 futni. :)

Ennyivel később: 21 nap

Sziasztok! Ezt egy index.hu-s hír képmellékletében találtam (ez ugye az "akárhol" kategóriába még belefér? ; )

Ellte TTK. Lágymányosi campus, déli tömb 3-ik emelet.Vékonykliensek. Két gyenge kép a terem egy részéről: http://www.eladjak.hu/elte/Image000.jpg http://www.eladjak.hu/elte/Image002.jpg

szeretném feljelenteni magam.ubuntu használata alapos gyanújával.szóval ha jól láttam.énis ubuntut használok xD:)

[törölve]No akkor én is feljelentem magam, mert szintén ezen a vonalon szoktam utazni, a 2 végállomás között, szintén ubuntuval telepített gépen tanulva, de sosem vasárnap este... :) üdv

Ennyivel később: 8 nap

A Szarvasi Kistérség kábeltévéjén (Körös Tv), gyakran az alábbi kép fogad. http://kepfeltolto.hu/i/?66329&t=img Van még mit csiszolni rajta, de már fejlődnek.