Ma a Szent Lukács gyógyfürdőben szárítottam a hajamat, és láttam, hogy az egyik kihelyezett tájékoztató terminálon telepítenek valamit. Már távolról is láttam, hogy Ubuntu, közelebb menve azt is, hogy 9.10. A funkciója csak annyi egyébként, hogy a www.termalfurdo.net egyik aloldalán lehet böngészni az érintőképernyő segítségével. szoda
Feljelentő!
Feljelentem Kircsák Zoli csimborámat Ubuntu 10.04 LTS használatáért! Ma vett egy IBM szg-t, és az én felbújtásomra Ubuntu linux felhasználó lett! Ez már részemről többszörös visszaesés!
Egyik barátom a sógorával együtt, előre megfontolt szándékkal, visszaesőként, bűnszövetkezetbe tömörülve elkövette a /9.10 után/ 10.04 telepítését. Szerepemről ezügyben annyit kívánok megjegyezni, hogy a gyilkos fegyvert /telepítő cd-t/ én adtam a kezükbe, megbánást nem tanúsítok...
az itt említett főnököm és felesége 1,5 hete Lynx használók. 2,5 éve "kapacitáltam" őket az Ubuntu használatára (azért nem váltást írok, mert bár az asszony koca szinten használt pc-t korábban, a főnököm előtte soha. de kb. 2,5 éve lett gépük, és arra xp-t vettek). az utóbbi hónapokban, évben nagyon lassú lett a gép (c2d t7250 proci, már 2GB ram, pagefile kilőve), és már nem bírták idegekkel. kb. 1 hónapja mondták, rakjam fel az Ubuntut. kicsit zizi voltam, "mi lesz, ha beégek?" ami részben - majdnem - be is következett (de ezt később). szóval úgy döntöttem, nosza. felraktam, beállítottam mindent, minden ok, csak a kamera szívózik. fordított kép, és rövid működés után befagyás. képet meg tudtam fordítani, befagyás egyelőre maradt. tegnap mondja az asszony: "jaj, olyan jó, hogy felraktad. gyors, könnyen kezelhető. nagyon örülünk!" hát, ennél több nem is kell. akkor meg még kevésbé, ha ez a dicséret olyan valaki szájából hangzik el, aki xp-n az ie6-ról nem akart váltani, mert megszokta a felületét, és "jaj, milyen lesz a másik!"
Jelentem, Bácskossuthfalván, (majdnem Magyarország, csak épp Szerbia) kb. 6000 lakos, 1 darab Linux ismeretes. Micsoda véletlen, hogy épp itt van előttem... :) A legkomolyabban mondom nektek kedves emberek, itt van a legtöbb windows/felhasználó az egész világon, de ebből Bill Gates-nek még uzsonnára sem futja:)
Unokaöcsém elmondása szerint Budakeszin a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium-ban (ott tanul) az egyik gépen Linux fut, de nem tudta megmondani milyen.
ar3.14Tényleg kicsi a világ.
Az egyik haverom mondta hogy a koleszban nálluk (szerbia/Szabadka) Ubuntu fut a gépeken és még azt is hozzátette hogy a mái napig sem tudja hogy kell rendesen kikapcsolni... ő csak nyomja a gombot a gépen... xD
SzilárdJelentem, Bácskossuthfalván már három gépen van Ubuntu. Az enyémen (9.10), a helyi számítógépes üzlet eladójának a laptopján (10.04), kivel hosszasan elbeszélgettem a minap, és elmondta, hogy szabad akaratából választott szabad szoftvert és nem kívánja megváltosztatni ezen döntését. A harmadik bölcs döntésű felhasználó pedig Ubuntu studiot használ, elektronikus zenekészítés céljából. Gratulálunk nekik!
Zákányban a PC-Műhely-ben ubuntut használnak. Minden laptopot, asztali gépet ezzel szerelnek, munkadíj nélkül.
Az angolok ráhajtanak! http://www.businessweek.com/news/2010-07-09/dump-microsoft-use-linux-to-save-money-u-k-officials-suggest.html frissítettem, ezt is találtam: http://index.hu/tech/szoftver/2009/10/09/a_londoni_tozsde_kidobja_a_windowst/ Nekik jó lesz korrmányzati szinten a LINUX és az OpenOffice. Nálunk lesz ilyen takarékosság?
Egerben keresek olyan netkávézót, ahol linux-ot futtató gépet használnak! Pontos címmel, mert debreceni vagyok, tehát nem tudom merre lesz (tudom, google a barátom, de már kezdünk fasírtban lenni!).Hétvégén utazunk a családdal, és nem kívánok Windows alatt dolgozni (dvd-írás). Abban meg nem vagyok biztos, hogy bárki is megengedné, hogy cd-ről, vagy pendrive-ról live rendszert futtassak! Szóval, egriek, ne fogjátok vissza magatokat!
Melóhelyemen is futnak (egyenlőre néhány gépen) rendesen. (Hardverek tesztelése és javítása a profil) http://keptarolo.com/image.php?id=20EB_4CB0B9AB&jpg
Kecskeméti Főiskola könyvtárában lévő gépeken (kb. 70-80db), kizárólag Ubuntu fut (nem dualboot). http://kecskemet.hu/?r=701&c=12233&l=
ELTE Lágymányosi campus, Déli-tömb; lovarda (nagy gépterem): 9.04 és win7 dualboot - szinte az összes gépterem: 10.04 és win7 dualboot.
norby87Jé, ez egy tök jól összerakott oldal. A települések honlapjai nagy álltalánosságban egy kalap kutyagumit nemérnek. És randák.
Dr. AnonymousUgyan, mitől olyan nagyon jól összerakott oldal?A Page speed a főoldalra 59 pontot ad a 100-ból; az url-ek egyáltalán nem kereső~ és emberbarátok; az adminisztrátornak annyi esze nem volt, hogy az admin bejelentkezés indexelését megtiltsa a keresőknek, ezt is meg lehet nézni...stb.
cstd81Azokhoz képest, amilyeneket láttam, egész ízléses lett az oldal kinézete. Mondjuk valóban volna mit csiszolni rajta.
Dr. AnonymousEz igaz, a kinézet egész ok.