az itt említett főnököm és felesége 1,5 hete Lynx használók. 2,5 éve "kapacitáltam" őket az Ubuntu használatára (azért nem váltást írok, mert bár az asszony koca szinten használt pc-t korábban, a főnököm előtte soha. de kb. 2,5 éve lett gépük, és arra xp-t vettek). az utóbbi hónapokban, évben nagyon lassú lett a gép (c2d t7250 proci, már 2GB ram, pagefile kilőve), és már nem bírták idegekkel. kb. 1 hónapja mondták, rakjam fel az Ubuntut. kicsit zizi voltam, "mi lesz, ha beégek?" ami részben - majdnem - be is következett (de ezt később). szóval úgy döntöttem, nosza. felraktam, beállítottam mindent, minden ok, csak a kamera szívózik. fordított kép, és rövid működés után befagyás. képet meg tudtam fordítani, befagyás egyelőre maradt.
tegnap mondja az asszony: "jaj, olyan jó, hogy felraktad. gyors, könnyen kezelhető. nagyon örülünk!" hát, ennél több nem is kell. akkor meg még kevésbé, ha ez a dicséret olyan valaki szájából hangzik el, aki xp-n az ie6-ról nem akart váltani, mert megszokta a felületét, és "jaj, milyen lesz a másik!"