Sziasztok Valami miatt a skypon ubu alatt nem müködik a mikrofonom. Én hallok mindent csak engem nem hallanak. Pulse audió server/local/ van a beállitásoknál:michhrpohone,speakers,ringing menüknél. Mást nem is tudok kiválasztani. Esetleg valamit fel kéne még telepitenem hogy müködjön a mikrofon? HP Pavilion dv5 1180 eh laptop-rol van szó ebbe be van épitve a webkam és a mikrofon is. illetve pidgin-re hogy lehet skypot tenni? Üdv:B
Rendszer/Beállítások/Multimédia-választó, ezzel próbálkozz, vagy lehet, hogy csak fel kell hangosítani a mikrofonodat a keverővel.
efsanyiValami miatt nekem nincs multimédia választó
boki1981Rejtett menüpont: jobb egérgomb a menüre -> Menü szerkesztése -> Rendszer -> Beállítások -> Multimédiarendszer-választó.
KendekMegnéztem. De nekem az hiányzik.
boki1981alt+f2 beírod: gstreamer-properties ez a multimédiarendszer-választó
b1afy7ezt a hibát irja ki: /home/boki/gstreamer-properties hely nem nyitható meg Hiba a(z) „/home/boki/gstreamer-properties” fájl elérése közben: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
boki1981És ha sudo gstreamer-properties írod be? Legtisztább ügy a PulseAudio teljes eltávolítása. De ha nem mered próbálkozz a terminálban alsamixer utasítással, itt mindent felhangosíthatsz,... bár szerintem előbb-utóbb a Pulse Ellenes Liga egy újabb taggal fog szaporodni.
Nekem ez volt a megoldas! A regi Skype-ot szedd le, ezt tedd fel. "skype_static-2.0.0.72-oss.tar.bz2"
hx-2oks...sztem eltávolitom,letöltöttem ezt de mégis a 2.1-es betát telepiti valami miatt mindig
Egy próbát megér nálam bejött, Kellékek->Terminál ide beírod "alsamixer", és ha ki van kapcsolva akkor bekapcsolod a mikrofont, de lehet, hogy csak fel kell hangosítanod. http://kepfeltoltes.hu/view/101221/Alsamixer_www.kepfeltoltes.hu_.png
boki1981A szoftverforrásokból távolítsd el a tárolót és a kulcsot. Akkor nem fogja a legfrissebbet telepíteni.
KimariteAzt még megértem ha letiltja a partner tárolót, de mi okból távolítaná el az Ubuntu tároló kulcsát? Akkor állandóan problémázna miatta...
Külön álló a mikrofon vagy be van építve a kamerába? http://ububox.fw.hu/Hangbeallitasok.png
peterhHuhh ez egy jó kérdés. sztem be van épitve,mert hppavilon dv5 1180eh laptoprol van szó és ebbe bele van épitve a kamera
boki1981Sikerült mikrofon hangot varázsolni a skypera a megoldás ez volt: hangbeállitások-bemenet -bemeneti hangerő mellett a némitásból kivettem a pipát azóta müködik a mikrofon:)
boki1981Azért küldtem a képet mert én is "látványosan" szoktam hibázni :)