Üdv! Hozzászólásoknál ha kódot/sh scripet illesztek be, <code> -al formázom, mégis nézzen már ki valahogy, nemde? Így viszont csak egy nagyon halvány szürke hátteret kap a kód. Bekerülhetne egy dobozba valamilyen szolid háttérrel, meg kaphatna egy kis behúzást is. Így szerintem sokkal átláthatóbb lenne az egész. (weblabor.hu-n tökéletesen megcsinálták ezt. Nem azt mondom, hogy ilyen szintű kiemelés kéne, csak annyi, hogy feltűnőbb legyen kicsit.) Másik, hogy ha a <code> címkék között sortörések vannak, akkor csak az első bekezdésig formázza a <code>-nak megfelelően. Nem tudom hogy ez a Drupal motor sajátossága-e, de kissé zavaró. Várom az designerek véleményét, illetve az oldal készítőinek válaszát! Vidám karácsonyt;)

Ebben egyetértek, valóban jó lenne, ha a több helyen már bevált "dobozban" jelenhetnének meg ezek a kódok.

jo volna
Foleg azert, mert nemsoakra ubuntu alapertelmezette teszi majd az ubuntu mono betutipust is, ami tulsagosan is hasonlit az alap betutipusra, csak monospace...

Ennyivel később: 4 nap
Ennyivel később: 2 hónap

maatValóban inline elem, de nem ez volt a témafeltevés alapja. Nem lehetne az igényre érdemben reagálni az ilyen beszólások helyett? Az igény pedig az, hogy vizuálisan emészthetőbb kódblokk formázást vár a közönség. A válasz lehetne pl. nem tudjuk megcsinálni, nincs időnk rá, nem érdekel minket vagy hasonló, nem pedig az hogy "nézd meg a specet". Az alap ubuntu júzernek amúgy sem mond semmit, hogy inline elem-e avagy nem.

maatEgy kicsit sötétebbre venni a hátterét a mostaninál? (függetlenül a monitoromtól :-( bocs) Már az is jobban kiemelné, és nem lenne csúnya se.

sipiattiMár korábban felvetettem a dolgot, de akkor az volt a válasz, hogy egyszerűbb a pastebin :)

• [törölve]

sipiattiMindenképpen újra elővesszük a témát (legalábbis én szeretném), most úgyis megy az oldalátalakítás a háttérben, csak előbb a főbb, nagyobb részeket akarjuk megcsinálni, átalakítani. Nekem bőven van most időm, de Máté nem mindig ér rá, ezért lassan haladunk. Szóval türelem! :)

sipiattiA weblaboros és drupalos példálózásból feltételeztem, hogy van némi köze a htmlhez. Egyébként van <pre> az engedélyezett elemek között, ami szerintem eléggé ki van emelve. A szintaxiskiemeléssel játszottam már egyszer pár órát, de nem találtam igazán jó drupalba beépülő megoldást. ==== ________ ___________ _D _| |_______/ \__I_I_____===__|_________| |(_)--- | H\________/ | | =|___ ___| _____ / | | H | | | | ||_| |_|| _| | | | H |__--------------------| [___] | =| | ________|___H__/__|_____/[][]~\_______| | -| |/ | |-----------I_____I [][] [] D |=======|____|______ __/ =| o |=-~O=====O=====O=====O\ ____Y___________|__|________ |/-=|___|= || || || |_____/~\___/ |_D__D \_/ \__/ \__/ \__/ \__/ \_/ \_/

maatIgazából nem is a szintaxis kiemelésének hiánya miatt nehézkes a kódok használata, Bár némileg elkülönül szépen a 'pre' tag, a betűtípuson is látszik, hogy az bizony egy kód, a gond olyankor van, amikor szélesebb tartalom kerül bele, mint amekkora az oldal, így a sorok vége eltűnik a semmiben. Legalábbis mikor legutóbb használtam, így volt. Talán a legjobb megoldás olyan lenne, mint az ubuntuforums.org oldalon, hogy a kód egy jól látható keretben lenne, aminek lenne egy max mérete, s ha ezt túl lógja, akkor görgethető egyszerűen.

daniferipersze, de ne feledd, ez drupal :( a legbarátságtalanabb a fóruma a felhasználó szemével nézve. én személy szerint gyűlölöm :) léccel csapkodnám agyon ha tehetném :D meg az egész drupalt...

maatEz a Drupal-mozdony? Úgy látom ráértél vasárnap. :-)

• maat válaszolt erre.
          Ennyivel később: 12 nap

maatNa vonatoztam egyet én is. Gyermekoromban ültem gőzmozdonyon, most nosztalgiáztam egy kicsit. Köszi!