jarheadigen, szerintem sem 1 oprendszert kellene tanítani az iskolákban, és akkor talán megváltozna a közvélekedés arról, hogy mik az opciók, de erről szóljanak más fórumtémák, ahogyan szólnak is. Ami a használhatóságot illeti: a win hamarabb elterjedt, ezért hamarabb használták tömegek, ezért hamarabb szokták meg tömegek. Ez van, ezzel kell felvenni a versenyt. A szabad választásban hiszek, a tényekre alapozható döntésben. Ha valaki csak azt mondja, vesszen a windows, annak személy szerint nem szoktam a véleményére alapozni. Mert mondja azt, hogy kérem, a linux ingyen van, meg kérem, ezt is meg lehet tanulni, meg hogy kérem, tessék megnézni, milyen gyors, kicsi, csicsa és még a fülem tövét is vakargatja, vagy valaki más mondja azt, hogy hát a win ugyan fizetős, de nézd, mennyi sok program van hozzá, meg nézd, erre fel tudod telepíteni a webkamerádat, meg nézd, ezen fut a PS, és lám, még limonádéval is kínál. Viszont az olyan hozzászólásokat nem szeretem, amiknek az egyetlen üzenete, hogy kurvaanyád. Érted, vita, és nem nyelvöltögetés.