Hellosztok!
Körülbelül egy szűk hónapja vagyok Ubuntu felhasználó. Az [origo]-n láttam a hírt, miszerint megjelent a legújabb verzió, a "Hardy Heron". Megfogott az a lehetőség, hogy Windows alatt telepítsem, ugyanis kíváncsi voltam egy jónéhány Live CD-s Linux-disztribúció után vajon hogyan áll helyt eme sokat dicsért oprendszer a gépemen.
Most pedig ott, tartok, hogy a jövőben kifejezetten elsőrangú operációs rendszerként szeretném használni az Ubuntu-t. Nem is részletezem miért, bizonyára sokan tapasztaltátok már. Egy-két apróságtól és hibától eltekintve még mindig kevesebb nyűg van vele, mint valamely Windows-verzióval.
A témát pedig azért nyitottam, mert szeretnék "beköltözni" és ehhez a Ti segítségeteket kérném!
Szeretném, ha az alábbiakban felsorolt alkalmazási területek alapján mindenki leírná, hogy az adott célra milyen/melyik szoftvert használja és hogy honnan szerezhetem be!
--------------------------------
+ Fotótár + Importálás /F-Spot/
+ Zenelejátszó + Importálás Audio CD-ről /Rhythmbox+Sound Juicer/
+ Videólejátszó /Totem & VLC Player/
+ Képszerkesztés /The GIMP/
+ Hangszerkesztés
+ Videószerkesztés + Importálás DV-Kameráról
+ DVD-Ripper
+ Komplett Videó-DVD készítő
+ CD-DVD-író /Brasero/
-------------------------------
+ Torrent-letöltő
+ Csevegőprogram MSN, valamint működőképes webkamera és mikrofon funkcióval
Amint láttátok, némelyik mellé leírtam, hogy jelenleg mit használok az adott célra. Viszont ha valaki tud jobbat, mindenképp jelezze azt is!
Előre is köszönöm mindenkinek!
CS.L.