Ki emlékszik rá?
Valamikor a 6.06 Kubuntu és a Fedora 7 idejében olyan „intelligens” mappák voltak a gépemen, amik ha üresek voltak akkor halvány sárga színűek voltak, és ha volt bennük valami tartalom, akkor kontrasztos színnel rendelkeztek, valamint a rendszer automatikusan a mappa külső felére rakott egy olyan ikont ami a mappára jellemző volt. Tehát ha film volt benne, akkor egy képkockát egy filmszalagról, ha zene akkor vagy kotta ikont, vagy hangszóró ikont, ha fotó akkor egy képkeretet benne valami tájképpel, és így tovább... (dizájnra a Humán téma -féle mappát kell elképzelni).
Akkoriban még pentium 2-es gépem volt 266-os celeronnal és emiatt nem tudtam fedora 5 nél nagyobbat használni mert a Fedora 6 és a 7 is már i686 iso-ban volt letölthető, és el sem indult. Csak fekete képernyőt adott, még akkor is ha 5-ről 6 ra való frissítést alkalmaztam... viszont arra emlékszem hogy KDE ablakkezelővel ez a dolog működött.
Aztán 2 teljes évig nem volt gépem, és amikor ismét lett számítógépem már 8.04 Ubuntut tettem rá mert ki akartam próbálni hogy mi a különböző a KDE és a Gnome közt, és bár a KDE jobban hasonlít a win-hez, de nekem ez akkor már nem volt fontos. Ezért maradtam az Ubuntunál, és mert akkoriban sokszor belefutottam abba, hogy valami RPM csomag függősége miatt nem engedte a Fedora telepíteni a Skypot... és sok más esetben sem tudtam csak ha kézzel applikáltam volna bele azt a csomagot amit hiányolt vala, tehát rugalmasabbnak találtam a Synaptic-ot mert az eddig még egyetlenegy esetben sem reklamált hanem csak tette a dolgát...
Csak ha nem a tárolókból akarok feltenni valamit akkor fordulhat elő hogy hiányzó függőséget talál és sehogy sem tudok zöld ágra vergődni vele, mert beszerzek mindent csak ha egyesével kattintok a deb csomagokra akkor mindig a másikra hivatkozik ami sorban utána következne, és már azt is beszereztem, de a sorrend ez esetben mindegy. Az meg eleve nem müxik hogy kijelölök mindent és ugy katt a telepítésre, mert csak egyesével hajlandó...
Na visszakanyarodva: sok témát letöltöttem a tárolókból, de nem találom sehol ezt a szolgáltatást.
Ez gondolom nem Fedora specifikus, azt inkább el tudom képzelni, hogy köze van a KDE-hez, mert a haverom gépén aki megkedveltette velem a Linuxot, 6.06 Kubuntu volt, és neki is ilyen mappái voltak.
Most például ilyen témájú mappáim vannak: Amaránt, Darázs, Dropline neu! Dús, Foxtrot, Gion, Gnome, Gnome alternative, Gorilla, Human, Humanity, Human Loginicons, Nuvola, Oxygen, SphereCrystall.
Valószínűleg le is szedem a nagyját mert talán 4 ha tetszik (Dropline neu! Gion, Human, és Oxigen) a többi feleslegesen van a gépen, de sehol se találom ezt az opciót. Röviden azért lenne fontos, mert a filmjeimet és a zenéimet 2.5 méretű HDD-ken tárolom, és kategóriák szerint vannak csoportosítva.
Bár több száz giga zeném van, mégis előfordul hogy egy kategória mappája még üres, de csak ezért nem fogom törölni. Hiszen soha sem lehet tudni melyik nap kerül bele abba a műfajba, és abba a mappába egy előadó valamely (számomra még új) albuma.
Nagyon praktikus volt akkoriban, hogy láttam mely mappák üresek, és melyikbe mi van. És mindezt automatikusan, és nem kellett egyenként a mappára kattintani az egér jobb gombjával, majd a matricáknál keresgélni egy megfelelő ikont. Sőt tovább megyek az okfejtéssel, ha kölcsön kapnék egy HDD-t, memoriakártyát, pendrive-ot amin nem az én filmjeim, zenéim, fotóim vannak, akkor a rendszer már a felmountolásnál automatikusan átnézi a mappák tartalmát, és én már látom is, hogy az ismeretlen mappákban vajon mi lehet.
Tudja valaki melyik téma kezeli automatikusan ezt a funkciót?
Köszönöm az esetleges javaslatokat. Chris.