Üdvözlet!
Nos ezt a témát azért indítottam mert valami sosem klappol. Elegem lett a windózból... minden porcikáját ismerem, minden hibáját tudom kezelni, több évig is karban tudom tartani ugyanazt a rendszert, és le se lassul... a kékhalál utáni élet rejtelmeit is töviről hegyire ismerem... de a logikátlan marhaságokat meguntam és nekiálltam az Ubuntu törzs megismerésének.
Letörtem egy szép részt a rendszernek a vinyómból és fel is telepítettem, kapott 1gb swap-ot és minden tökéletesen működött... Érzékelte, hogy a monitor széles és 1440*900 as felbontásban
szépen aprított mindent. A múlt hétvégén beüzemeltem rajta egy Compiz-fusiont meg raktam rá ikonokat meg díszítgettem. A kocka forgott és minden klappolt. A 3d-s gyorsítást is valahogy megcsináltam egy rakat leírás alapján amit itt találtam. Még a World of Warcraft is ment a wine-al. Na de én okos a boot screen-t is meg akartam változtatni egy más rendszerhez való leírás alapján... (igen root jogokkal csináltam és mondtátok is, hogy ne nyúljunk bele elsőre) KERNEL PANIC ordított és valami ilyesmit írt... [ 25.022199]Kernel Panic-not syncing: VFS:unable to mount rot fs... na mivel erre nem tudtam jobbat és a neten se leltem semmit (pedig "Gogol" mindíg segített eddig) gondoltam újra felpakolom és mindent ugyanúgy belövök... Persze ez már nem ment... egyelőre csak a kártyát akartam beüzemelni, de elakadtam... nem tudom hogy sikerült előtte... mert:
Na most jönnek az idióta kérdések...
I. terminál > sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg -al akartam bekonfigurálni a kártyát, de nem ment, nem ismerte fel, vagy nem találta... elvielg fentvan a xorg még synapticből raktam fel ahogy le volt írva... (és régen emlékszem elsőre ment is, most meg nem és kiírja hogy nézzem meg a helpet)
II. xorg.conf módosításokkal a leírtak alapján is mindíg kinyírtam a rendszert és reinstall volt a vége... (ezt nem értem,mindet a leírás szerint csináltam)
III. eddig akárhány drivert tettem fel utána mindíg egy kis konfigurációs ablak jelent meg belépőmenü helyett és kérte a monitor beállítását meg a videókártyáét.. a videókértya a vesa-driverrel ment, de a többivel (ami a lírások szerint megfelelt volna) mindíg kifagyott és nem tudtam vele mit csinálni...
Valaki tud adni valami Tutibiztos leírást, vagy linket, hogy beüzemeljem az atimat, úgy, hogy a glxinfo-ra YES el válaszoljon? (már minden fórumtámát végigbogarásztam ati ügyben, de semmi sem segített, mindíg valami hibát dobott ki, vagy valami nem klappolt)
off kérdés: Intel Pentium 4 2,8GHz es procim van és osztott magú, de az Ubuntu csak 1,8 nak látja... ez miért van? (ez a leg idegesítőbb kérdéstípus tudom, de szükségem van az infora)
+megjegyzés (valakinek volt ijene): a firefox windows alatt is kérdezgeti a szkriptbetöltődésesdijét ez az új módi... nem csak Ubuntus prob...)
És minden válaszért köszi :) ... ma egész nap ezzel szórakoztam. :( minden segítségforma jól jön...