trtsikerült megoldanom:)
Drivert letöltöttem az asztalra, kicsomagoltam.
Egy cdroot nevű mappát fog létrehozni, szintén az asztalon.Ellenőrizd, biztos ott van-e, mert a parancssor csak így lesz érvényes ! Két dolognak kell benne lenni. Egy autorun. -nak, és egy Linux mappának.Nyisd ki a Linux-mappát, és ellenőrizd, hogy van-e benne egy install.sh fájl. EZT kell majd futtatni. Ha biztosan megvan, csukd be a mappát, és nyiss egy terminált. Írdd be : cd Asztal ( utána entert ütni ) - ezzel bemegy az Asztal könyvtárba. Utána írdd be : cd cdroot ( ezzel bemegy a cdroot könyvtárba) - persze entert ütni mindenütt..Ha benne van a cdroot-ban, beírni : cd Linux - ezzel bemegy a Linux-könyvtárba. - ha ez is megvan, akkor : sudo ./install.sh - enter után valószínű bekéri a jelszót,( NEM fogod látni, mikor beírod, de attól még ott van ! ) és elindul a telepítő ( vigyázz, a sudo után szóköz van ! ) Illik ráfigyelni, be kell majd adni a pipát, ha kéri, hogy kiknek engeded az eszköz használatát, két lehetőséget ad, én mindkettőt bepipáltam. Hagyni végigmenni, mindenütt next, vagy ok. a Finish után megjelenik az "Alkalmazások" menüben, továbbiakban nincs vele dolgunk. Innentől nyomtat, ha scannelni akarunk, az Xsane -t kel megnyitni... ha több USB-s cucc is van a gépben, akkor felkínálja, hogy melyiket... nyilván értelemszerűen a Samsung-ot kell megadni, illetve bepipálni, és megy a scanner.
Kybersas barátom régi jól bevált módszerével.
Köszi mindenkinek!