Sziasztok! Olyan problémám lenne,hogy a gépemre a windows és az ubuntu is fel van telepítve. Amikor az ubuntu 7.04 -et használom, akkor a képernyőt kb fél centivel balra kell állítanom, mert ennyi kilóg. Ez nem is lenne baj, ha nem használnám a windowst is. Van valamilyen beállítás mellyel a képernyőt lehet mozgatni?
Képernyő beállítás
Hali! Crt monitornál én is megfigyeltem ezt. Kicsit összenyomtam a képet, így ugyan nem lett teljes szélességében és magasságában kihasználva a monitor, de félmegoldásnak elment. Nem volt kedvem állandóan átállítgatni a monitort. Így legalább semmi nem lógott ki a képből. TFT monitorral nincs ilyen gond: van egy gomb, aminek hatására a monitor autómatikusan beállítja magát. Na ezt a gombot win és linux alatt is 1-1 alkalommal megnyomtam, azóta nincs ilyen gondom.
Szia! Nagy valószínűséggel Ubuntu alatt nincs fent a 3D-s driver.
Köszönöm a segítséget. Nem is gondoltam, hogy kell a 3d driver. A laptopomon nem jelentkezett ez a probléma, ezért nem is értettem. A suse linux alatt be lehetett állítani, hogy a képernyőt belre, jobbra, fel, le mozgattam, de ubuntu alatt nem találtam meg, ezt a beállítást. A driverrel tényleg működik.