Hali ! Gondoltam létrehozok egy helység közelében linuxot használók közösségét. Olyanok irjanak ide akik Pécs és vonzáskörzetében valamilyen linux disztrót használnak. Adott esetben így mód nyílhat személyes segítség nyújtásra is. Várom a válaszokat ! U.i.: Én Pécsi vagyok !
Linux Pécsett!
Szia ! http://ubuntu.hu/node/11198 de sajnos elhalt. Szintén Pécsi vagyok és már tíz éve is használtam Linuxot.
Összeülhetünk. (Én Köröstarcsát jelöltem be, de a munka egyelőre Pécshez köt, így szívesen részt veszek egy ilyen találkán.) Vagyunk páran Pécsen, szerintem kezdésnek egy release party is jó lenne. Nincs túl későn, de van elég idő leszervezni.
gyarakilaszloÜdv! Csatlakozok Bogádi vagyok és jó lenne itt az EKF vonzásába ilyen közöség! Jelenlegi munkám lordos.altgr.hu !
adibacsiMiért halt be ? Kiváncsi vagyok rá.
KendekÁtolvastam és csak ennyi volt. Nincs tovább hozzászolás.
lordtutu.1Látom a rendszered. Ki fogom próbálni live-ba.
myszogladBármi gondod lenne vele csak szólj :)
Szintén Pécs közelben, plusz egyetem miatt is. :) Van pár ismerős akik körülöttem is szintén valamely Linux disztribúcióval tevékenykednek.
Én szigetvári vagyok, de szívesen részt vennék valami pécsi ilyesfajta eseményen.
http://ubuntu.hu/node/24393 Itt van az alkalom !!!!
Sziasztok! Azért írok ide, mert segítséget kell kérnem, sajnos eljutottam odáig. Lassan 2 éve köszködök egy problémával, amit sehogy sem tudtam megcsinálni. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers/+bug/661248 A fenti link alatt minden probléma amivel csak találkozni tudtam az Acer Aspire 5920g gépemmel, le van írva részletesen. A fő gondom, hogy a 2.6.32 -es kernelek után sehogy sem tudom működésre bírni az nvidia 8600m gt kártyát, ami ugye elég zavaró ha a felhasználói élményt is fontosnak tartom. A friss installáláskor(akár wubival akár rendes installal) rendesen teszi a dolgát a zárt meghajtók ellenörzésével, fel is ajánlja, hogy telepíti a drivert stb, amikor ez megtörténik utána kezdődik a kálvária. Rendszerint az nvidia-currentet tettem így fel, persze már végigpróbáltam az összes verzióju drivert. Az említett kernelszám utáni rendszereket (10.04 utáni) egyszerüen nem tudom életre kelteni, pedig a 10.04 lts- en minden klappul megy, ahogy kell. Eyszer egy friss installal(Natty) feltettem a 2.6.32-es kernelt amivel lássunk csodát életrekelt a masina, termézetesen tele volt bugokkal, így egy komoly rendszernek használhatatlan lett. Próbálkoztam, a kernel fordítással is, mármint hogy a 2.6.32-es config filet próbáltam belefordítani egy 2.6.38 as kernelbe amit a natty használ, de sajnos nem lett jó(sztem rosszul csináltam valamit). Tegnap feltettem egy 3.0rc kernel csak hogy megnézzem javúlni fog e a helyzet a közeljövőben de az eredmény ugyan az. Na erre annyira elkeseredtem, hogy fogtam magam és megszűltem ezt az írást. Tudom az LTS még másfél évig nyújt majd frissítéseket, de utána ha nem szükséges nem cserélnék gépet, hogy az ubuntu futhasson rajta. Igaz, hogy kb 4 éve használok ubuntut, de csak egy erős felhasználónak számítok, szóval kérlek titeket érthető nyelven írjatok, ha van ötletetek. Eddig azért döntöttem az ubuntu mellett, mert ha valami segítségre volt szükségem egy kis googlizással meg tudtam hegeszteni a masinát szuperül, de mivel nem találtam semmit, hozzátok kell fordúlom. Ha valaki érez magában affinitást, hogy esetleg személyesen is megnézné a problémát én és a masinám éllunk rendelkezésére pár doboz sör társaságában. Előre is köszi! Levente
Üdv! Pécs közelében élek. Lassan 2. éve használok Ubuntut (xp-vel). Most Kubuntu 10.04.4 LTS amit használok. Megküzdöttem vele eleinte de aztán sikerült összehozni mindent még játékra is használni lehet. Nem színezni szeretném az Ubuntut, de az xp-t félévente rakom újra itthon, az Ubuntut meg használtam gond nélkül januárig. Kubuntura most kíváncsi leszek mennyit bír. Januárba raktam fel azóta használom.
Hát már több mint 1 éve nem szólt ide senki ami jellenleg engem elkeserit mert én mostanság próbálok Pécsről megismerkedni komolyabban a pingvinekkel és tők jól jönne néha valami segítség .
a mesterHa a szokott módon megy tovább, akkor 10-én lesz a következő találkozó.
http://ubuntu.hu/node/36745