Sziasztok! Nekem olyan gondom, problémám lenne hogy a feltelepített LAMP szerver PHP-ből nemtud emailt küldeni a mail() függvénnyel... tudom is hogy miért mert ezt a sendmail programot keresi... Az lenne a kérdésem hogyan lehetne ezt működésre bírni hogy tudjon emailt küldeni nekem a PHP-ből a mail() függvény? Ha valakinek van jó leírása, esetleg saját szavaival eltudná mondani mit és hogyan csináljak, annak nagyon örülnék! :-) (Regisztrációhoz, jelszóemlékeztetőhöz jól jönne a mail() ) Előre is köszönöm ha valaki segít nekem! Köszönettel: Zsolnai Gábor
LAMP és a PHP mail()
Szia, a mail függvény a lokális levelező kiszolgálón keresztül küld ki levelet ezért van szüksége a sendmail-re exim/postfix/sendmail/qmail stb-t kell telepítened, hogy kimenyjen a levled, vagy feltszel olyan php függvény könyvtárat, amiben egy teljes smtp kiszolgáló van megírva (pl.: http://phpmailer.sf.net) Üdv, -- <- CyFH ->
Nagyon szépen köszönöm! Megpróbálom, aztán jelzek hogy mi történt! Valószínűleg ezt a "phpmailer"-t fogom használni. Nekem túl bonyolult a sendmail és a többi. :-)
[törölve]
zsolnaigabeszCsak fel kell tenni, a kezelés már a php dolga.
Nah ittvagyok! Még nem próbáltam ki a phpmail-t, szerintem jobb lenne mégis csak a sendmail,vagy más levélkülő az apache-hoz... Ha valaki nagyon érti ennek (vagy a postfix,exim,qmail) a bekonfigurálását... teljesen a program telepítésétől a php.ini-be való beállításáig, azt nagyon nagyon nagyon szépen megköszönném! (Lesz domain nevem, tehát szeretnék magamnak egy saját email címet is csinálni, gondoltam jobb ha ezt egy ilyen programmal oldom meg...) Várom mielőbbi válaszotokat! :-) Előre is köszönöm a fáradozásotokat! Üdv: Zsolnai Gábor
[törölve]
zsolnaigabeszapt-get install postfix és kész
[törölve]És csak simán felteszem a postfix-et? Valami konfiguráció? php.ini sendmail path? ( Igaz hogy nem szóltam, bocsánat de egy kicsit még "kezdő" vagyok a témában ne haragudjatok! :-( )
Ez nagyon rtfm. Postfixrol rengeteg manual van es mail fugvenyrol is.
[törölve]
zsolnaigabeszEnnyi az annyi :)