Azt vettem észre, hogy a node-ok tartalmán belül (hír, fórum, blog stb.) és a hozzászólásoknál a külső hivatkozásra mutató linkeknél FireFoxban és Operában ha Ctrl/Shift+kattintással új fülön vagy új ablakban akarom megnyitni a hivatkozást, akkor az eredeti oldalon is betölti a hivatkozást. Példa: ubuntu.hu címlap, belső hivatkozás, nincs gond
FSF.hu, külső hivatkozás, Ctrl+klikkre az új és az eredeti fülben is betölti a hivatkozást. Ez csak a külső oldalakra mutató linkeknél történik, ha a helyi menüt használom az új fül/ablakban való megnyitásra vagy a középső egeret, vagy letiltom a JavaScriptet, akkor nincs ilyen gond. Érdekes módon új fórum téma létrehozásánál az előnézetben nincs hiba, viszont új hozzászólás előnézetében már van. Ubuntu 10.10, FF 3.6.13, új profilnál is él a hiba. Ubuntu 10.10, Opera 11.00

Biztos, hogy ez hiba? Mellesleg nálam is így viselkedik. (Bár eddig nem vettem észre, mert én a helyi menüt használom)

• Udi válaszolt erre.

eszesBiztos, hivatalos egér gyorsbillentyű, más oldalakon nincs ilyen gond, más Drupal oldalakkal sincs. IE8 és Midori nem érintett, viszont Opera shift+katt is ugyanígy reagál.

Ennyivel később: 17 nap

http://ubuntu.hu/node/23926#comment-252269 "This bug affects me" :) Nálam nem firefox, hanem opera.

eszesFranc a pofáját, aki rákényszerít, hogy két kézzel gépezzek! VAGY billentyű, VAGY egér. Nincs nekem két felesleges kezem a szaros internettyükre...

Firefoxban az egér "scroll" gombjával ha klikkelek, akkor megnyitja a hivatkozást egy új fülön, mindegy, hogy belső, vagy külső, és ahonnan nyitom ott marad minden a helyén. Ugyanez sevoir blogjában a térkép hivatkozáson nem megy. Valószínű, hogy a target="_blank" zavar be, de az ubuntu.hu oldalon eddig még nem találkoztam vele sehol, csak ezzel az egyel.

Ennyivel később: 11 év