ubuntu alá kéne olyan msn nekem amivel tudok webcamozni normálisan empathyban elindul és működik csak lefyga félpercenként , amsn t raktam fel még aminél a beállításoknál látom a camom képét de a beállítás 5 pontjánál panaszkodik a farsight bővítményre . megpróbáltam felrakni de valahogy nem akar sikerülni kezdő vagyok linuxban , ha valaki írna egy nagyon egyszerűen megfogalmazott leírást h h is tudom felrakni ezt a bővítményt azt megköszönném

Szia. Sajnos az AMSN jelenleg nem képes rá, le van benne tiltva. (az oka az volt, hogy annak idején a Microsoft módosított a protokollokon) Állítólag a majd megjelenő legújabb stabil változatában ismét elérhető lesz a funkció, ha a Microsoft újra bele nem piszkál. Mások talán tudnak javasolni olyan klienst, melyben nincs meg ez a probléma.

lev258nekem az a szörnyű tapasztalatom, hogy Ubuntu alatt a videó hívás mint olyan, maga a probléma. a Skype-al azért nem megy mert béta és pár perc után néha leáll néha nem, a GTalk alatt azért nem, mert nem látja a másik program által látott videó eszközt. Ha mégis elindul akkor fejen áll a kép :) Ha tehát van webcamerád az kb arra jó hogy a Cheese programban csinálhatsz egy képet és azt be is tudod forgatni :D Cserébe a videó felvétel a Cheese-ben egy közepes kétmagos gépen is olyan lassú mintha P2 nyomulnál 2011-ben. Amit itt leírtam ez Ubuntu 9.10-10.04-10.10 tapasztalat három különböző gépen, a verziók és a gépek összes permutációját kipróbálva.

fuloprFurcsa... Ebben a topikban http://ubuntu.hu/node/23658 ragyogóan skipol a kamera, csak pont a csízzel nem megy.

fuloprÉn pont az ellenkezőjét tapasztalom, több gépen, több hw-el hibátlan a webcam/hanghívás skype alatt. Napi szinten használom. aMSN-ről volt egy cikk, talán az omgubuntu-n, hogy szándékosan kapcsolták ki, mert az MS bekavart, és nem engedi a saját sw-én kívül más alkalmazásnak elérni a videó funkciót, kitiltják a szerverekről. Ha ezt meg tudják hekkelni, és stabil lesz, akkor visszakapcsolják. Empathyban benne van a lehetőség, de mostanában nem próbáltam ki, aki számít, az skype-on van szerencsére.

Dr. Szöszifélreértés ne essék, én nem segítséget kértem :) a tapasztalatomat osztottam csak meg

hepalyjól becsüld meg ha megy a Skype rendesen, hosszú hívásokon is! és amíg megy ne telepíts frissítéseket! :)

Ennyivel később: 11 év