gyarakilaszloEzt itt
http://ubuntu.hu/node/24642
Meg szeretném fejteni, hogy az fstab beállítások miként és hogyan befolyásolják a mountolást. Csak a szerkesztési leírások érdekelnek, a szoftverekkel befürödtem, ami nem csoda, elég, ha elolvasod "róluk" a fórum hozzászólásokat.
Jogosultságok beállítása, működés, stb., gyakorlatilag egy teljes leírás kellene, persze példákkal jobb lenne. Ntfs particióim is vannak. Nézegetem a manpages-t, de még nem raktam össze. Például senki nem tett be olyan fstab-ot, ami nekem volt alpból a telepítés után :)) Lustaság vagy csak nincs olyan ... bár ezt nem hiszem...
Remélem, rájövök magamtól.
Egyre több ilyen problémával találkozom, ami nem igazán az fstab-ba írt "dolgokkal" függ össze, hanem a ".conf" fájlok és hasonlóak szerkesztgetésével - csak egyet említek, mert hosszú lenne :)) És ez is teljesen más felvetés ... ;)
A k3b megnyitásakor elmegy a netem. Mobilnetem van és a modemet CD-nek érzékeli a k3b így "benyeli" ... no, elmegy a netem, ez a lényeg, ezt kéne megszüntetni. Nem mintha használnám a k3b-t (valaki kérdezett a beállításairól nemrég itt), de megérteni ezt nagy lépés lenne. Azt hiszem :))
Egy könyv beszerzése körül forog az agyam. Valahogy vizuálisabban látnám az összefüggéseket. Mondjuk: fstab :)