Sziasztok! Azt vettem egyik délután észre, hogy a GProFTP grafikus beállítóablaka kilép.... megint elindítottam, 10-mp mulva megint kilépett! Ezt megcsinálta úgy 10-szer mire amikor elindúlt gyosan nyomtan egy Activate-et és utána jólett.... De meddig? Ugyanis kb 30-percel késöbb a firestarter csinálta ugyanezt! Felvettem egy új engedélyezett portot, Hozzáadás, erre kilép! Megint elindítom a firestartert rámegyek bármelyik szabálya hogy szerkesztem és megint kilépett! Ez mitől van? Ez is megjavult 30-perc nyomkodás után, mint az előző! Ez gnome error, vagy mi? A firestarter terminalba a következőket írta: Firewall started Szegmens hiba (core dumped) EZ MI??????????? HEEEEELPPPPP Üdv: Moon

Indítsd el konzolból a programokat, hátha ír valami használhatót.

• moon válaszolt erre.

DcNdrewHali! Olvasd végig a témát.... :) Idézet: "A firestarter terminalba a következőket írta: Firewall started Szegmens hiba (core dumped)" Tehát kipróbáltam, és a Szegmens hiba (core dumped) üzenetet kaptam vissza.... :) Üdv: Moon

moonHát ja... Egy másik embertől két dolgot tanulhatsz: Hogy csináld, és hogy ne csináld. :D Pl most azt tanulhattad meg, hogy egy sort se ugorj át, mert lehet, hogy az a lényeg. :D Rákerestél a Gúgliban már? Nekem anno a scorched csinálta ezt, és nem találtam rá megoldást, ez a "core dumped" utálatos egy dolog..

Ennyivel később: 13 nap

Pont erről volt szó egy másik topikban! Nálam ez segített: sudo dpkg-reconfigure libc6

• válaszolt erre.
        Ennyivel később: 6 nap

accessHali! Nekem a sudo dpkg-reconfigure libc6 nem segített. Egyébként mi ez az utasítás? Nem vagyok guru csak fél éve használok ubit és a neten sem találtam választ. A firefoxal kezdődött /Segmentation fault (core dumped)/ kilépegetett. Majd vitte magával a pidgint, majd az azureust, a compizt, és olykor kijelentkezik magától, vagy lefagy. De mitől és mi a megoldás? Nem akarom újratelepíteni, mert nem vagyok a híve.

Nvidia? akkor talán http://hup.hu/node/43140

Igen Nvidia GeForce 7300GT. Nem merem a drivereket turkálni, mert már elfüstöltem így egy videókártyát.

Proftpd log-ja mit ír? A többi program logjai? (általában /var/log könyvtárban vannak a log file-ok)

• válaszolt erre.

darkelfLehet, hogy béna vagyok, de nem találtam Proftpd log-ot, és a többi programnak sem. Igaz mint mondtam nem vagyok nagy szakértő még csak kóstólgatom. Kezdek elgondolkodni, hogy hardver gondom lehet vagy mi, mert XP-vel együtt van az Ubi és az XP is szemétkedik, pont ugyanúgy mint az Ubi. /Firefox kilép, újraindít/ Valószínű "gyalulás" lesz, és úgy próbálkozom, elég volt a kísérletezésekből. Köszöntem az eddigieket!

firefoxxal gondok adodtak,nem olvastad?a legujabb verzio nagyon bugos... maxudv:Zo :) Ubuntu-user :)

suseyofirefoxxal gondok adodtak,nem olvastad? Link? a legujabb verzio nagyon bugos... Nálam semmi baja.

suseyoEpiphany-t is használtam azzal is szemétkedik.

suseyoff 2.0.0.12 rendszerint olyankor száll el, mikor épp valami fontosat csinálok korábbi verziók is néha elrepültek, de a mostani viszi a pálmát

hunsheppardÚgy van, úgy van! Én már kicseréltem a flash plugint is, de úgy is kilépett. Egy napig volt stabil. Még böngészésnél nem gáz, de mikor töltök valamit és azt is elcseszi, kezdhetem elölről.

hunsheppardTiltsd le a Flash tartalmakat, hogy csak kattintásra induljanak, több kiterjesztés is létezik erre...

Az installcd-ről futtass egy memtest-et, simán okozhat ilyet egy rossz memóriamudul is.

Kösz! Flash tiltást már próbáltam. A memtest-es megoldást megpróbálom, mert hasonlóra gyanakszom. /nemrég bővítettem memóriát/ Apropó ha valaki tudna mondani még telepítő cd-s, vagy hasonló ellenőrző, karbantartó, helyreállító dolgokat, parancsokat megköszönném! Egyébként az Ubuntut kell karbantartani?

Mindent karban kell tartani, de nem nagy mértékben. Pl ha van olyan program, amit valószínű, hogy már többé nem használsz, azt úgy szedd le, hogy sudo apt-get remove --purge program_neve Ez leszedi a beállításait is. Később újra lehet tenni természetesen, de teljesen szűz program lesz. A sudo apt-get autoremove leszedi az árva, telepített csomagokat, amiket nem használ más program, vagy csomag, a sudo apt-get autoclean leszedi a régi, nem használt .deb csomagokat a gyorsítótárból, a sudo apt-get clean pedig törli az összes, a gyorsítótárban lévő csomagot. Plusz a home mappádban .-tal kezdődve vannak a rejtett mappák, amiknek a neve általában annak a programnak a neve, aminek a beállításait tartalmazza. Kivétel pl a Pidgin, aminek a beállításai, naplója a .purple mappában van. Ha nem használod az adott programot, érdemes a mappáját innen törölni, vagy becsomagolni egy tar.gz-be, biztonsági másolat gyanánt.

• válaszolt erre.