synapticyeeeeeeeeeee Most 1 percig ugrándoztam és üvöltöztem hogy compiz compiz compiz! :D
Na meg ez. A lényeg felhúzzúk a 10.10et. Aztán Átálítjuk a tárolókat aztán frissítünk a " update-manager -d " utasítással. Aztán restart és ha nem indul akkor restart és helyreállítási mód failsafex aztán ott a grafikai beállítzások vagy mi aztán viszaálítunk mindent alapértelmezettre.
Aztán restart elindítjuk normálisan a gépet és bejön a gnome 2.3.mitoménmenyi. Itt rámegyünk a rendszer adminisztráció illesztőprogramokra letiltjuk az edigg engedélyezett zárt driverokat. restart. utána engedélyezük őket(gyakorlatilag újratelepítjük). Na aztán restart. Felhívnám még a figyelmet hogy megjeleniki egy új driver is aminek a neve valami nvidia 3d teszt driver ezt is engedéjezzük restartoljunk. Aztán ha minden jól megy befog jönni a unity. Persze nálam ez sem ment simán először csak tölt tölt aztán kidobja hogy a compiz öszeomlott én erre reménykedve újraindítom és mit ad isten mostnár jó.
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a válaszokat és sok szerencsét kívánok a problémában szenvedőknek.